NB II: Döntetlen a Szeged ellen, Kinizsi-SZTE 1-1 (videó)

A hétvége kezdetén férfi NB II-es csapatunkra igazi rangadó várt 2014 utolsó hazai bajnokiján. Szikora Leviék az SZTE EHÖK csapatát fogadták Dunakeszin, amely az NB II-es bajnokságok egyetlen veretlen csapataként a Közép csoport második helyén állt. A Tisza-parti alakulat két ponttal gyűjtött eddig többet kedvenceinknél a pontvadászat során. Keretünkből sérültjeink mellett Somorai Attila is hiányzott, csapatunkhoz ezúttal az ETO két fiatalja, Bognár Bálint és Sáhó Kristóf mellett egyik nagy kedvencünk, a 64-szeres válogatott Tóth Gyula is csatlakozott. A mérkőzés előtt köszöntöttük Kun Gábort, aki a legutóbbi mérkőzésén csapatunk legeredményesebb játékosává vált, megelőzve az eddigi éllovas Horváth Ferencet. Kuncinak vezetőedzőnk, Fehér Zsolt Papa adott át emléklapot a jeles esemény alkalmából!
A találkozó izgalmas, változatos játékot hozott, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, ám találat ezen az estén csak kettő esett, testvéries elosztásban: az első félidő 14. percében Szentes Bíró Tamás szerzett vezetést a vendégeknek, amit a második félidő elején, a 24. percben Monspart László egyenlített ki. Az 1-1-es eredmény egyben azt is jelenti, hogy a vendégek továbbra is veretlenek, 9 győzelmük mellett 3 döntetlent számlálnak. A Szeged és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Vác 30 pontjával holtversenyben vezeti a csoportot, míg fiaink 2 pontos hátrányban állnak jelenleg a listavezető kettőshöz képest.

A mérkőzés összefoglalója:Az első félidő első fele lüktető játékot hozott, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A gólhoz a játékrész közepén a vendégek jártak a legközelebb, ekkor az egyetemisták próbálkozása a kapufán csattant. A félidő derekán vészkapus játékkal próbáltuk megszerezni a vezetést, ebben a periódusban több esélyünk is adódott az első találat megszerzésére, ám ez a próbálkozás fordítva sült el: a 14. percben egy eladott labdát követően Szentes Bíró Tamás a vendégeknek szerzett vezetést. A félidő hajrája újból mindkét oldalon kínált gólszerzési lehetőséget, ám Tóth Gyula és Tombácz Róbert is remek teljesítménnyel óvta kapuját a találattól, így a szünetre 1-0-s vendég előnnyel vonultak a felek.
A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt! Mindkét kapu előtt sorra alakultak ki a helyzetek, amiket a remek formában védő hálóőrök hatástalanítottak. A 24. percben egy szép támadásból sikerült fiainknak kiegyenlítenie: Kun Gábor passzolt Temesi Norberthez, aki pontosan centerezett a középen érkező Monspart Lászlóhoz. Monspi közelről nem hibázott, így a találkozó döntetlenről folytatódott! A felek a fennmaradó időben is sűrűn próbára tették a kapuvédőket, de az eszükön egyik oldalon sem sikerült túljárnia senkinek, így több találat már nem esett, a 2014-es év utolsó Radnótiban lejátszott találkozóján maradt az 1-1-es döntetlen!
Az iksz következtében pozíciócsere nem történt a tabellán, melyen kedvenceink jelenleg a dobogó legalsó fokát birtokolják 28 szerzett pontjukkal. Az élen pillanatnyilag kettős holtverseny van, a Szeged és a hétfőn pályára lépő Vác csapatának is 30 egység szerepel a neve mellett.
Ami a folytatást illeti, 2014 utolsó bajnokiját idegenben vívják fiaink, december 15-én 20 órás kezdéssel az MTK Budapest vendégeként zárják az évet futsalosaink. Aki teheti, kísérje el kedvenceinket az év utolsó futsal-bajnokijára, melyet a Hidegkuti Nándor Kézilabdacsarnokban rendeznek!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!