NB II: győzelem hazai pályán, Kinizsi-Déli 7-4 (videó)

Péntek este ismét hazai környezetben, a Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában lépett pályára csapatunk. A Férfi Futsal NB II Közép csoportjának 23. fordulójában Biczi Gábor jelenleg második helyezett fiaihoz az ötödik 1988 Déli FC látogatott. A vendégek keretében minden játékosnak volt már több-kevesebb elsőosztályú tapasztalata, így igazán izgalmas összecsapásnak lehetett szemtanúja a szépszámú publikum. A találkozón végül 7-4-es hazai győzelem született, a Kinizsi részéről Makk Levente, Bita László, Temesi Norbert, Bota Márk, Somorai Attila, Szikora Levente István és Horváth Olivér Csaba, míg vendég oldalon Bita László (öngól), Kaczor Patrik, Dobos Dávid és Jándék Csaba Egon talált a kapuba. A hazai sikernek köszönhetően a Kinizsi egy pontra zárkózott a jelenlegi éllovas PAFC-Mitre mögé a második helyen. Hétfő este is rendeznek a csoport végeredménye szempontjából nagy téttel bíró rangadót: a Kinizsitől 3 pontra lévő, ám két találkozóval kevesebbet számláló, jelenleg harmadik PTE PEAC fogadja a negyedik Vác csapatát.

A Kinizsi-Déli találkozó összefoglalója:A találkozón a hazaiak kezdtek aktívabban, a vendégek egy-egy kontra alkalmával jutottak el Szenyita kapujáig. A játékrész 8. percében megszerezte a vezetést a Kinizsi: Makk Levente szerzett labdát, majd 9 méterről jobbal a kapu bal felső sarkába helyezett (1-0). A félidő derekán mindkét kapusnak akadt munkája, ám a támadók nem tudtak túljárni a hálóőrök eszén. A hajrában két hazai találat is született: a 17. percben Kun passzát követően Bita László szerzett technikás, szépségdíjas találatot (2-0). A vendégek vészkapus játékkal próbáltak visszajönni a mérkőzésbe, ebből sikerült is helyzetet kialakítani, újabb gólt azonban a Keszi szerzett: a 19. percben Temesi Norbert lövése vágódott a bal alsó sarokba (3-0), így háromgólos Dunakeszi-vezetéssel vonultak pihenőre a felek.
A második 20 perc elején gyorsan négyre növelték előnyüket a hazaiak: Temesi centerezését Bota Márk továbbította a vendég kapuba (4-0). A folytatásban lendületben maradtak a hazaiak, aminek a 25. percben újabb szépségdíjas gól lett az eredménye: Kun kiváló passzát követően Somorai Attila nagyszerű megoldással pörgetett a kapuba (5-0). Egy perc múlva újabb hazai gólnak örülhettek a fantasztikus hangulatot teremtő Kinizsi Ultrák, a 26. percben Bita László passzát Szikora Levente továbbította a vendégek hálójába (6-0). A 27. percben szépítettek a piros-kékek: Pászti lógott meg a jobb oldalon, első próbálkozását Szenyita védte, az újabb középre lőtt labdája Bita Lászlóról került a hazai kapuba (6-1). Biczi Gábor a félidő második felében egyre több fiatalnak is lehetőséget adott a bizonyításra. A 31. percben újabb gyönyörű gólt láthatott a publikum: Makk fantasztikus szólóját követően Bita Mátyás centerezett Horváth Olivérhez, aki megszerezte a Kinizsi hetedik találatát (7-1). Egy perc elteltével újabb szépítő gólt szereztek a vendégek, Pászti passzát Kaczor Patrik ballal vágta a kapu bal oldalába (7-2). A hajrá ezúttal két vendég találatot tartogatott: a 39. percben az egykor a Kinizsiben is megforduló Takács Márton tálalt Dobos Dávidhoz (7-3), majd a 40. percben ismét Takács Márton szolgálta ki társát, ezúttal Jándék Csaba talált a kapuba (7-4). Az utolsó percben még két lehetősége adódott a Kinizsinek, ám Kovács Áron kapus jóvoltából sem 10 méteresből, sem a kipattanóból nem sikerült újabb találatot szerezni, így maradt a 7-4-es Kinizsi-siker, mellyel megszilárdítottuk második helyünket a tabellán, egy pontra követve a jelenlegi listavezető PAFC-Mitre csapatát.
A folytatásban két találkozó vár csapatunkra, április 18-án, hétfőn) 21 órától az Inter CDF SE alakulatához látogatunk a budapesti Sport11 csarnokba, majd még ugyanazon a héten pénteken, április 22-én a Radnótiban látjuk vendégül az utánpótlás-edzőnkkel, Simon Péterrel érkező MMSZ SE csapatát. Az a találkozó a szokásos időpontban, 20 órakor veszi kezdetét. Köszönjük szurkolóink fantasztikus biztatását, reméljük, a következő hazai találkozón is ilyen kiváló hangulatot varázsoltok a Radnótiba!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 23. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - 1988 DÉLI FC 7-4 (3-0)
Dunakeszi, 2016. április, 20:00
Vezette: Janitz Gergő, Török Zsolt, Molnár Csaba

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Kun Gábor, Somorai Attila, Temesi Norbert (C)
cserék: Takács Zoltán Gergely - Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Bita Mátyás, Simon Bence, Szikora Levente István, Bota Márk, Makk Levente, Gémesi Áron
Vezetőedző: Biczi Gábor

Déli: Kovács Áron Dániel - Dobos Dávid, Zalatnai Dávid, Takács Márton (C), Ruzicska Attila
cserék: Gál József - Kaczor Patrik, Horváth Benedek, Pászti Bence Alfréd, Jándék Csaba Egon
Vezetőedző: Csernai Gábor László

Gólszerzők: Makk Levente, Bita László, Temesi Norbert, Bota Márk, Somorai Attila, Szikora Levente István, Horváth Olivér Csaba, illetve Bita László (öngól), Kaczor Patrik, Dobos Dávid, Jándék Csaba Egon
Sárga lap: Somorai Attila, illetve Zalatnai Dávid