NB II: Inter-Kinizsi 1-15 (videó)

A hét első napján, a Férfi Futsal NB II Közép csoportjának 24. játéknapján csapatunk a budapesti Sport11 Csarnokba látogatott, ahol az Inter CDF SE alakulatának vendégei voltunk. A tabella utolsó helyezettje elleni találkozón 15-1-es sikert arattunk, góljainkat a négyszer eredményes Bita László, a triplázó Temesi Norbert, három duplázónk, Horváth Olivér, Kun Gábor és Makk Levente, valamint az egyszer eredményes Bita Mátyás és Simon Bence szerezték, míg a vendéglátók becsületgólja Hedayati Ali nevéhez főződött. Biczi mester a rutinosabb mag mellett ismét négy ifjú tehetségnek szavazott bizalmat. A Simon, Szántó, Hollósy, Gémesi négyes produkciója semmivel sem maradt el a rutinosabb, illetve az U20-ból már kiöregedő, ám szintén fiatalok alkotta sorok teljesítményétől, amit Simon Bence első megszerzett felnőtt találata is alátámaszt. A Kinizsi sikerével az első helyről várhatja a pénteki folytatást, amikor hazai pályán, a Radnótiban fogadjuk az MMSZ SE alakulatát 20 órás kezdéssel.

A mérkőzés összefoglalója:A találkozó elején a Keszi lépett fel támadólag, amely számos helyzetet eredményezett, ugyanakkor a hazaiak is veszélyes kontrákkal jelentkeztek, gólt azonban sokáig egyik alakulat sem tudott elérni. A jég a 11. percben tört meg, ekkor Kun passzából Bita László szerzett vezetést a vendégeknek (0-1). Egy perccel később már két gól szerepelt a Kinizsi neve mellett: Temesi és Bita L. kényszerítőjét követően Temesi Norbert növelte kétgólosra a vendég előnyt (0-2). A Dunakeszi lendületben maradt a két találatát követően, jöttek is egymás után a helyzetek, míg a 14. percben újabb két góllal jelentkeztek Biczi mester tanítványai: mindkét esetben Bita L. passzát követően Temesi Norbert volt eredményes, aki így klasszikus mesterhármast szerzett (0-3, majd 0-4). A hajrához közeledve újabb Kinizsi-lehetőségek következtek, majd a 16. percben ismét két találatot értek el a vendégek: előbb egy szabadrúgást követően Kun passzá Bita László váltotta gólra (0-5), majd Szlifka szögletéből Horváth Olivér talált a hazai kapuba (0-6). A hajrá két szép Makk lehetőséget tartogatott, a félidőben újabb találat azonban már nem esett, így hatgólos Dunakeszi-vezetéssel fordultak a felek.
A második félidő elején újra két góllal jelentkezett a piros mezes Kinizsi: a 21. percben Bita László szép egyéni megoldását követően lőtt az Inter kapujába (0-7). Ismét következett pár vendég helyzet, a 22. percben pedig az újabb gól: Bita L. remekül tálalt Kun Gábor elé, aki megszerezte a Dunakeszi nyolcadik gólját (0-8). A következő percekben a hazaiak veszélyeztettek, majd a 23 percben szépítettek is: Dehghani Madisen Erfan passzából Hedayati Ali szerezte meg a hazaiak becsületgólját (1-8). A 25. percben ismét nyolc találat volt a távolság a csapatok között: egy hazai lehetőséget követően a Kinizsi mesterien kontrázott, Kun passzolt Bita Lászlóhoz, aki gólra váltotta a lehetőséget (1-9). A tizedik Kinizsi-gól a 26. percben született, egy szép Makk, Bita M., Horváth labdajáratás után stílusosan a tízes, Bita Mátyás szerezte a tizedik találatot (1-10). Újabb perc telt el, és a Kinizsi újabb gólt szerzett: a 27. percben egy hazai védelmi hibát követően Horváth Olivér talált a kapuba (1-11). A folytatásban a fiatalok is veszélyeztettek, előbb egy szögletet követően Szántó próbálkozott, majd a 29. percben már egy tucat gól szerepelt a Keszi neve mellett: Simon Bence 11 méterről lőtt a hazai kapu bal oldalába (1-12). Pontosan 31 perc elteltével ismét Kinizsi-gól született: Kun Gábor lövése talált utat a kapuba (1-13). A hajrához közeledve mind a két hálóőr kapott feladatot a csapatoktól, gólt azonban ebben a periódusban nem értek el a felek. A 39. percben két vendég találat következett: előbb Szlifka szögletét követően Makk Levente nagyszerűen fordult le emberéről, és a kapuba helyezett (1-14), majd egy labdaszerzést követően Makk Levente ballal lőtt a bal alsó sarokba (1-15). A találkozó két vendég helyzettel zárult, újabb gólt azonban már egyik fél sem ért el, így 15-1-es vendég győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Győzelmével a Kinizsi átvette a vezetést a tabellán 55 egységgel, második helyen áll a szintén 55 pontos PTE PEAC, míg az ebben a fordulóban szabadnapos PAFC-Mitre 53 szerzett ponttal jelenleg a harmadik helyen található, az összképhez azonban hozzá tartozik, hogy vetélytársaink már letudták a szabadnapjukat, így ők egy találkozóval kevesebbet számlálnak. A bajnokság tehát továbbra is kiélezett, nagy valószínűség szerint a végső helyezések csak az utolsó fordulókban dőlnek majd el, hiszen a dobogós csapatok ebben az időszakban mérkőznek majd egymással: a 29. fordulóban Kinizsi-PAFC, míg az utolsó, 30. körben (amikor csapatunk tölti majd le szabadnapját) PAFC-PTE PEAC találkozót rendeznek.

Aktuális tabella:
A Férfi Futsal NB II Közép csoportjának állása 24 fordulót követően

A következő megmérettetésre sem kell sokat várni, a srácok pénteken 20 órától hazai környezetben, a Radnótiban fogadják az utánpótlás edzőnkkel, Simon Péterrel érkező MMSZ SE alakulatát. A két csapat novemberi találkozóján Máltai-siker született, így Tóth Keve tanítványai ellen egész biztos remek találkozót vívnak majd a Kinizsis legények, a kilátogatókra egy újabb felejthetetlen futsal-élmény, kiváló találkozó vár majd. Reméljük, ismét bizalmat szavaztok csapatunknak, sokan kilátogattok a péntek esti találkozóra, és lelkes buzdításotokkal hozzásegítitek fiainkat a 3 bajnoki pont itthon tartásához. Mindenkit sok szeretettel várunk péntek este, találkozzunk a Radnótiban!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 24. forduló:
INTER CDF SE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 1-15 (0-6)
Budapest, 2016. április 18, 21:00
Vezette: Kovács Gábor (1980), Harmath Zsolt, Nyekita Benjamin

Inter: Straub Ágoston (C) - Vogel Róbert, Hedayati Ali, Dehghani Madisen Erfan, Ahadi Askhan
cserék: Szádvári Dániel, Sarlak Goudarzi Farhang, Mohammadi Bahabadi Faraz
Vezetőedző: Sarlak Goudarzi Farhang

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Kun Gábor, Somorai Attila, Temesi Norbert (C)
cserék: Takács Zoltán Gergely - Horváth Olivér Csaba, Bita Mátyás, Simon Bence, Szántó Péter Gábor, Hollósy Kristóf, Makk Levente, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Hedayati Ali, illetve Bita László 4, Temesi Norbert 3, Horváth Olivér Csaba, Kun Gábor és Makk Levente 2, Bita Mátyás és Simon Bence