NB II: Itthon tartottuk a 3 pontot, Kinizsi-Airnergy 3-2 (videó)

A hétvége első napjának estéjén folytatódott a bajnokság az NB II Közép csoportjában szereplő csapatunk számára. A labda ezúttal ismét hazai környezetben, a Radnótiban indult útjára a tabella 8. helyén álló Airnergy FC csapata ellenében. A találkozó rengeteg fordulatot, és 3-2-es Kinizsi-sikert hozott, mind a három gólunkat Somorai Attila szállította, míg a vendégek részéről Králl Márk és Brganunc Arman voltak eredményesek. Sikerünknek következtében egy pontra vagyunk a listavezető SZTE EHÖK csapatától!

A találkozó legfontosabb jelenetei:A mérkőzést jól kezdtük, Somorai Attila révén a 4. percben előnybe kerültünk. Ekkor nem hittük volna, hogy ez a gól jelenti majd az első 20 perc egyetlen találatát, pedig így történt. Noha rengeteg helyzetet kidolgoztunk, illetve a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, az állás a szünetig nem változott, így 1-0-s vezetéssel fordultunk.
A második játékrész elején a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát: a 2. percben jártunk, amikor Králl Márk egyenlített, így kezdődhetett minden elölről. A félidő derekán aztán felpörögtek az események: a 29. percben sikerült a vendégeknek Brganunc Arman révén fordítaniuk (1-2). A fordulatoknak azonban ezzel még nem volt vége, két perc múlva érkezett másodszor is Somorai Attila, így újfent döntetlen lett az állás. Ez az állapot sem tartott sokáig, egy perc múlva ismét Somorai Attila következett, aki egy óriási lökettel ismét minket juttatott előnyhöz (3-2). Noha helyzetek ezután mind a két kapu előtt adódtak, több találat már nem esett, így egy igen változatos mérkőzésen, nagy csatában sikeresen itthon tartottuk a 3 pontot, melynek köszönhetően egy pontos hátránnyal a második helyet foglalják el a Szeged Egyetemistái mögött!
Ami a folytatást illeti, március 30-án, hétfőn igazi szomszédvári derbire kerül sor, hiszen fiainkat a Gödi SE csapata fogadja 21 órás kezdéssel a Balázsovits János Sportcsarnokban! Reméljük, sokan elkísértek bennünket erre a rangadóra is, és a segítségetekkel újabb 3 ponttal lehetünk majd gazdagabbak a gödi vendégjátékot követően!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!!!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 22. forduló:
RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - AIRNERGY FC 3-2 (1-0)
Dunakeszi, 2015. március 13, 20:00
Vezette: Janitz Gergő, Harmath Zsolt, Molnár Csaba

Kinizsi: Takács Zoltán Gergely - Gorjánácz Márió, Temesi Norbert (C), Somorai Attila, Apatini Márk
cserék: Petróczi Tamás, Szekeres Attila - Biczi Gábor, Lámpi Tibor, Tánczos Tibor, Bognár Bálint, Sáhó Kristóf, Püspök Péter, Szlifka János
Vezetőedző: -

Airnergy: Nádasi Olivér - Simon Péter (C), Machalek Attila, Králl Márk, Gecse Milán
cserék: Lakos Zsolt - Csatlós Ádám, Brganunc Arman, Ferenczi-Bakó Márk, Pándi Bence
Vezetőedző: Gabura Gyula

Gólszerzők: Somorai Attila 3, illetve Králl Márk, Brganunc Arman
Sárga lap: Tánczos Tibor, Somorai Attila, illetve Gecse Milán, Csatlós Ádám