NB II: Kinizsi - Garvittax 16-0 (video)

Péntek este 2015-ben utolsó alkalommal vonultak ki a Radnóti parkettájára a Kinizsi csapatának felnőtt futsalosai. Biczi Gábor tanítványai a Férfi Futsal NB II Közép csoportjának 13. fordulójában a Garvittax csapatát fogadták. A Keszi valódi gólparádéval búcsúzott hazai pályán a közönségétől, a mérkőzés Temőék 16-0-s sikerével ért véget, így a házigazda remek főpróbát tartott a PAFC-Mitre elleni, december 18-i évzáró szuper-rangadó előtt. A Kinizsi góljainak szerzői: Temesi Norbert 4, Szikora Levente István 3, Gémesi Áron, Kun Gábor és Lámpi Tibor 2, Bita László, Somorai Attila és Horváth Olivér Csaba. A Dunakeszi-győzelemnek köszönhetően ismét első helyen áll a Kinizsi a tabellán, a két nagy rivális, a PTE PEAC és a PAFC-Mitre azonban hétfőn lép majd pályára, akik sikerük esetén visszavehetik az első helyet. A pénteki mérkőzésről készült összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg.

A találkozó összefoglalója:A mérkőzést a hazaiak kezdték aktívabban. A Kinizsi a 6. percben tudta gólra váltani a fölényét, ekkor Temesi, Bita, Kun volt a labda útja, a szép összjátékot követően Kun Gábor juttatta vezetéshez a hazai csapatot (1-0). A házigazda gyorsan duplázott, a 7. percben Temesi Norbert szerzett szemfülesen labdát, majd a kapus mellett a vendég kapu bal oldalába helyezett (2-0). A következő percekben már a vendégek is eljutottak a hazai kapuig, így mind a két oldalon kínálkoztak már lehetőségek, újabb gólt azonban ismét a hazaiak szereztek: a 9. percben Takács kidobását követően Temesi Norbert lódult meg a bal szélen, majd egy középre törést követően visszahúzta a labdát a kapu jobb felső sarkába (3-0). A félidő derekán mindkét kapu előtt adódtak nagy lehetőségek, Takács egy esetben óriási bravúrral őrizte meg a kapuját a góltól. Az újabb gólra egészen a 17. percig várni kellett: ekkor Bita László szánta el magát a bal szélről lövésre, a labda pedig a bal felső sarokban kötött ki (4-0). Egy perc múlva megszületett az ötödik Dunakeszi-gól is: a 18. percben Kun passzát követően Szikora Levente higgadtan gurította a labdát a kicsúszó Czene lábai között a kapuba (5-0). Az utolsó percekre is jutott még a szép megmozdulásokból, ám a játékrészben több találat már nem esett, így a szünetben ötgólos Kinizsi-előnyt mutatott az eredményjelző.

A második 20 perc elején gyorsan megszületett az újabb hazai gól: a 22. percben Somorai Attila növelte tovább a Keszi előnyét (6-0). Egy perc múlva újabb gólt láthatott a publikum: a 23. percben Somorai passzát követően Gémesi Áron lőtte ki a bal felső sarkot (7-0). A hazaiak támadásban maradtak, aminek a 27. percben lett újabb gól lett az eredménye: Kun a bal szélen érkező Temesihez továbbított, Temő a hosszú kapufánál érkező Szikora Leventéhez passzolt, aki megszerezte második találatát (8-0). A 31. percben megszületett a kilencedik Kinizsi-gól is: Szikora-Temesi-Szikora összjátékot követően Szikora Levente szerzett újabb gólt (9-0). A tizedig találatban két U20-as fiatalunk vállalt szerepet: a 33. percben Szántó szögletére Gémesi Áron érkezett, aki közelről a kapuba vágta a játékszert (10-0). A következő időszakban percenként érkeztek a gólok. A 34. percben Somorai asszisztját követően Horváth Olivér talált a Garvittax kapujába (11-0). Egy perc múlva Bita passzát követően Temesi Norbert zúdította a labdát a bal szélről a kapu bal felső sarkába (12-0). A 38. percben ismét Bita-Temő volt a leosztás, Temesi Norbert azonban most középről lőtt hatalmas gólt a léc alá (13-0). A 39. percben Bita szerzett labdát, remek csellel ment el a jobb szélen, majd a középen érkező Kun Gáborhoz centerezett, aki közelről nem hibázott (14-0). A gól nélküli sikerhez a Keszi másik kapusa, Szenyita is hozzátették a magáét egy hatástalanított büntető formájában. Az utolsó perc két Lámpi Tibor-gólt tartogatott. Előbb egy 3 az 1-es szituációt játszottak ki gyönyörűen Bitával (15-0), majd Szántó erőszakosan labdát szerzett, meghúzta a bal oldalt, és az érkező Lámpi Tiborhoz továbbított (16-0). A Keszi így 16 gólos találkozóval búcsúzott hazai pályán közönségétől.

Biczi Gábor csapatára még egy erőpróba vár a 2015-ös évben, ami a legnehezebbnek ígérkezik. A Kinizsi december 18-án 17 órától a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban a csoport egyik legjobb alakulatával, a piliscsabai PAFC-Mitre csapatával találkozik. A rangadót az m4 sport élőben tűzi műsorára. Várunk mindenkit sok szeretettel az év utolsó Kinizsi-bajnokijára. Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi Győrben is!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 13. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - GARVITTAX 16-0 (5-0)
Dunakeszi, 2015. december 4, 20:00
Vezette: Pápai Zoltán, Máyer Gábor, Molnár Csaba

Kinizsi: Takács Zoltán Gergely - Bota Márk, Somorai Attila, Szlifka János, Gorjánácz Márió
cserék: Szenyita László - Horváth Olivér Csaba, Bita László, Kun Gábor, Lámpi Tibor, Szikora Levente István, Szántó Péter Gábor, Temesi Norbert (C), Gémesi Áron
Vezetőedző: Biczi Gábor

Garvittax: Schlossinger Tamás Péter - Vitányi László, Kovács Arnold, Lipták Gábor, Gieber Gyula
cserék: Czene Szabolcs, Hangodi István - Bocsev Balázs, Józsi Dávid, Török Máté, Dr. Miháldi Ferenc (C)
Szakmai igazgató: Vitányi László

Gólszerzők: Temesi Norbert 4, Szikora Levente István 3, Gémesi Áron 2, Kun Gábor 2, Lámpi Tibor 2, Bita László, Somorai Attila, Horváth Olivér Csaba
Sárga lap: Somorai Attila, illetve Gieber Gyula
Piros lap: Török Máté, Lipták Gábor