NB II: Kinizsi - Inter CDF 4-1 (video)

A hétvége előestéjén ismét a Radnótiban gyűltek össze Dunakeszi futsalkedvelő szimpatizánsai, hogy szurkoljanak a Férfi Futsal NB II Közép csoportjában szereplő Kinizsinek. Temesiék az Internationale CDF alakulatát látták vendégül a bajnokság 9. fordulójának keretein belül. A mérkőzés 4-1-es hazai győzelmet hozott, a Keszi góljait Biczi Gábor, Somorai Attila, Gémesi Áron és Rozsos József szerezték, míg a vendégek becsületgólját Sarlak Goudarzi Farhang jegyezte. Győzelmével csapatunk feljött a tabella második helyére, melyet a két mérkőzéssel kevesebbet játszó PTE PEAC csapata vezet.

A találkozó összefoglalója:Az elmúlt hetek rangadói után Biczi Gábor vezette csapatunk szeretett volna ismét a győztes útra visszatérni. Rossz előjel volt a hazaiak számára, hogy Bita László és Temesi Norbert is sérült, a találkozón csak Temesi tudta vállalni a játékot.
A mérkőzést meglepetésre a vendégek kezdték jobban, akik lelkes, fegyelmezett játékkal próbálták felvenni a versenyt a hazai csapattal. A Kinizsi már kezdte átvenni az irányítást, amikor a vendégek előnyhöz jutottak: a 6. percben az Inter játékos-edzője, Sarlak Goudarzi Farhang talált a hazai kapuba (0-1). A félidő közepén egyre nagyobb nyomás alá helyezte a Kinizsi a vendég kaput, ami a 14. percben az egyenlítést is meghozta: Szikora passzát követően Biczi Gábor 12 méterről lőtt hatalmas gólt (1-1). A hajrában mindkét fél szép támadásokat vezetett, ám a szünetig újabb találatot már nem láthatott a publikum, így a félidőre a két vezetőedző találatát követően 1-1-es állással vonultak a csapatok.
A második 20 percet újabb bombagóllal kezdte a hazai csapat, a 22. percben Somorai Attila lőtt úgy 15 méterről óriási erővel a bal felső sarokba (2-1). A vezetés megszerzését követően a Kinizsi próbálta kétgólosra növelni előnyét. Ez a 28. percben be is következett: Biczi remekül tálalt a baloldalon érkező Gémesi Áron elé, aki egyből a kapu jobb oldalába vágta a labdát (3-1). Fiatal játékosunk első gólját szerezte felnőtt csapatunkban. Ugyan a hazaiak többet támadtak, ám az Inter csapatának kedvét a kétgólos hátrány sem vette el, és a Keszi-lehetőségek közepette a vendégek is eljutottak pár alkalommal a hazai kapuig. A mérkőzést a 36. percben döntötte el véglegesen a Dunakeszi, amikor szinte lemásolták a hazaiak a harmadik góljukat: Somorai centerezését Rozsos József pofozta közelről a vendég kapuba (4-1). A harmadik góllal további párhuzam, hogy Rozsos Joci is az első gólját szerezte piros-fehérben! A játékrészben több találat már nem esett, így csapatunk 4-1-es sikerrel ismét a győztes útra került, itthon tartotta a három bajnoki pontot.
Győzelmünknek köszönhetően jelenleg a tabella második helyén állunk, ám közvetlen riválisaink, a listavezető PTE PEAC és a harmadik Piliscsaba is két mérkőzéssel számlál kevesebbet jelen pillanatban.
A következő megmérettetés jövő pénteken (november 13-án) vár fiainkra, amikor 20:50-es kezdéssel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csapata lát minket vendégül a budapesti Kerék utcai Általános Iskolában, míg a következő hazai találkozó (az utánpótláscsapataink eddigi találkozója alapján) ismét presztízsmeccsnek ígérkezik, november 20-án 20 órától ugyanis az a Városgazda Up. Akadémia érkezik Dunakeszire, akinek fiatalabb csapataival (Pestszentlőrinc, illetve Gloriett néven) rengeteg nagy csatát vívtunk már. Kíváncsian várjuk, milyen találkozót játszanak egymással a felnőttek! Sok szeretettel várunk akkor is Benneteket! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 9. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - INTERNATIONALE CDF SE 4-1 (1-1)
Budapest, 2015. november 6, 20:00
Vezette: Tihanyi Norbert, Rábel Alfréd, Leél-Őssy Ádám

Kinizsi: Szenyita László - Szikora Levente István, Bota Márk, Somorai Attila, Gorjánácz Márió
cserék: Petróczi Tamás - Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szántó Péter Gábor, Rozsos József, Temesi Norbert (C), Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Inter: Naszvadi Gergő (C) - Mohammad Kazemi Alireza, Ottó Áron, Zsebe Tamás, Gyulai Máté
cserék: Straub Ágoston - Hedayati Ali, Sarlak Goudarzi Farhang, Ahadi Askhan
Vezetőedző: Sarlak Goudarzi Farhang

Gólszerzők: Biczi Gábor, Somorai Attila, Gémesi Áron, Rozsos József, illetve Sarlak Goudarzi Farhang
Sárga lap: Biczi Gábor, illetve Zsebe Tamás, Mohammad Kazemi Alireza