NB II: Kinizsi-Máltai 6-2 (videó)

A 25. fordulójához érkeztek a Férfi Futsal NB II Közép csoportjának küzdelmei. Biczi Gábor irányította alakulatunk péntek este a Magyar Máltai Szeretetszolgálat SE csapatát fogadta, mely utánpótlás edzőnkkel, Simon Péterrel a soraiban érkezett Dunakeszire. A találkozó 6-2-es hazai győzelmet hozott, góljainkat a duplázó Bita László és Temesi Norbert, valamint Szijjártó Péter és Somorai Attila szerezték, míg a két vendég találat Gregus Richárd nevéhez fűződött. A Keszi győzelmével a tabella első helyén áll 58 pontjával, megelőzve az 55 pontos PTE PEAC, valamint az 53 pontos PAFC-Mitre csapatait, akik hétfőn lépnek pályára. Jelen pillanatban a Pécsiek és a Piliscsabaiak két mérkőzéssel kevesebbet számlálnak a Kinizsinél.

A mérkőzés összefoglalója:Az összecsapás kezdőrúgását utánpótlás játékosunk, Leszicskov Zsombor, valamint a betegségéből szépen épülő Hacker Gábor végezte el. A Kinizsi a találkozó elején magához vette a kezdeményezést, ami először helyzetekben, majd a 3. percben gólokban mutatkozott meg: Kun passzolt Bita Lászlóhoz, akinek lövése megpattant az egyik vendég védőn, így a labda utat talált a kapuba (1-0). Még ugyanebben a percben megduplázták előnyüket a hazaiak: Kun oldalberúgását követően nagyjából 11 méterről Bita László vállalkozott lövésre, a labda pedig a vendég kapu jobb felső sarkába vágódott (2-0). A szép számú közönség előtt játszott találkozón a hazai dominanciát követően kiegyenlítődni látszottak az erőviszonyok, mind a két csapat veszélyeztetett, újabb gólt azonban ismét a Keszi szerzett. A 8. percben Bita László passzolt Szijjártó Péterhez, aki a beadásra számító kapus mellett az üresen maradó kapuba passzolta a játékszert (3-0). A következő percekben felváltva érték egymást a helyzetek a két kapu előtt, majd a 15. percben szépített a vendég társaság: Gregus és Szemán szép összjátékát követően Gregus Richárd talált a hazai hálóba (3-1). A félidő hajrájában továbbra is felváltva kerültek helyzetbe a felek, majd a 20. percben páros gólváltás történt: először Schönaver passzát Gregus Richárd váltotta gólra (3-2), majd Somorai Attila félpályán túli lövése kötött ki a vendég kapu jobb alsó sarkában (4-2), visszaállítva ezzel a kétgólos különbséget a szünetre.
A második játékrész elejét ismét megnyomta a hazai csapat, ami a 26. percben újabb gólt eredményezett: Kun asszisztját követően Temesi Norbert szerezte a Kinizsi ötödik találatát (5-2). Az újabb hazai gólt követően a félidő derekára ismét kiegyenlítődött a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a hajrá közeledtével újfent átvette a kezdeményezést a Kinizsi. A vendégek 5 a 4-es játékkal próbálkoztak, ám egy eladott labdát követően a Keszi szerzett újabb találatot. A 39. percben Temesi Norbert passzolt az üresen maradt kapuba, kialakítva ezzel a végeredményt (6-2).
Győzelmével a hazaiak 58 egységre növelték pontjaik számát, amivel a tabella első helyén állnak a hétfőn játszó, 55 pontos PTE PEAC, valamint 53 pontos PAFC-Mitre csapatait megelőzve. Vesztett pontok tekintetében a PTE áll a legjobban, őket két pontra követi a PAFC, míg a harmadig a Pécsiekhez képest 3 ponttal kevesebbet számláló Kinizsi.

Aktuális tabella:
A Férfi Futsal NB II Közép csoportjának állása 25 fordulót követően

Biczi Gábor brigádjára pénteken újabb összecsapás vár, 21 órás kezdéssel a budapesti Lőrinci Sportcsarnokban lép pályára a Kinizsi, ahol a Városgazda Utánpótlás Akadémia vendégei leszünk. Ha tehetitek, kísérjétek el csapatunkat a Lőrinci túrára, a segítségetekkel idegenben is sikeresek lehetünk!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 25. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT SE 6-2 (4-2)
Dunakeszi, 2016. április 22, 20:00
Vezette: Czene-Joó Ádám, Kiss Gergő, Pápai Zoltán

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Kun Gábor, Somorai Attila, Temesi Norbert (C)
cserék: Takács Zoltán Gergely - Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Bita Mátyás, Szikora Levente István, Makk Levente, Szijjártó Péter, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

MMSZ: Madarász Viktor - Gregus Richárd, Szabó Dávid (C), Szemán Szabolcs, Simon Péter
cserék: Kolompár Viktor Zsolt, Kántor Barnabás Donát, Pupos Zsolt Gyula, Torma László, Szőnyi Csaba Márk, Schönaver Ádám
Vezetőedző: Tóth Keve

Gólszerzők: Bita László és Temesi Norbert 2, Szijjártó Péter, Somorai Attila, illetve Gregus Richárd 2
Sárga lap: Torma László
Piros lap: Simon Péter, Schönaver Ádám