NB II: Kinizsi - Újpest FC 5-0 (video)

A hétvége kezdeteként újabb Kinizsi-péntekre került sor a Radnótiban. A Férfi Futsal NB II Közép csoportjának 4. fordulójában Biczi Gábor vezette csapatunk az Újpest FC-220 Volt alakulatát látta vendégül. A csarnokot szép számban megtöltő nézők egy szoros első játékrészt követően 5-0-ás Dunakeszi-győzelemnek lehettek szemtanúi. Góljainkat a duplázó Szikora Levente, valamint Szlifka János, Lámpi Tibor és Bita László szerezték. A találkozón mesterünk egy újabb fiatal tehetségünknek, a mindössze 17 esztendős Tóth Attilának is bizalmat szavazott. A következőkben a mérkőzés eseményeit mutatjuk be képben és szövegesen is!

A találkozó összefoglalója:A mérkőzés elején számos helyzetet kialakított csapatunk, igaz, a vendégek előtt is adódott egy-két lehetőség a vezető találat megszerzésére. Az első gólra azonban viszonylag sokáig, a 14. percig kellett várni: Gorjánácz passzolt pontosan Szlifka Jánoshoz, aki a menteni igyekvő kapus mellett a vendég hálóba pörgette a játékszert (1-0). A hajrában mind a két csapat szerezhetett volna találatot, ám a kapusok a helyükön voltak, így 1-0-s hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második húsz perc elején ismét a hazaiak növelhették volna az előnyüket. A félidő derekán két újpesti lehetőség izgalmas hajrát sejtetett, ám a 30. percben Somorai passza után Lámpi Tibor higgadtan növelte kétgólosra a Keszi előnyét (2-0). Fiaink támadásban maradtak, ennek pedig több helyzetet követően a 33. percben újabb Dunakeszi-gól lett az eredménye. Bita és Szikora összjátéka után Bita László bal lábbal szerzett gyönyörű gólt (3-0). Egy perc múlva Bita duplán adta vissza a kölcsönt Szikora Leventének: a 34. percben ugyanis két gólt is szereztünk Bita passzait követően Szikora levente kétszer is eredményes volt (4-0 és 5-0)! A hajrához közeledve csapatunkban több fiatal is lehetőséget kapott, akik lelkes, dinamikus játékkal hálálták meg Biczi Gabi bizalmát, és ez néhány helyzetet és pár remek védést is eredményezett. Újabb gólt azonban már nem láthatott a nézősereg, így fiaink 5-0-s győzelmet arattak.

Sikerünknek köszönhetően továbbra is pontveszteség nélkül, immár 12 ponttal vezetjük az NB II Közép csoportjának tabelláját! Házi góllövőlistánkat továbbra is a 4 gólos Temesi Norbert vezeti, őt a 3 góllal Gorjánácz Márió és Szlifka János követi.

A következő fordulóban, október 9-én ismét hazai környezetben lépünk pályára. A pénteki találkozón a másik újpesti csapatot, az Újpesti TE alakulatát látjuk vendégül 20 órától a Radnótiban. Sok szeretettel várunk minden kedves régi és új szurkolót, érdeklődőt! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 4. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - ÚJPEST FC-220 VOLT 5-0 (1-0)
Dunakeszi, 2015. október 2, 20:00
Vezette: Harmath Zsolt, Deme Rajmund, Horváth Máté

Kinizsi: Petróczi Tamás - Bita László, Bota Márk, Somorai Attila (C), Gorjánácz Márió
cserék: Szenyita László - Tóth Attila, Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szikora Levente István, Szántó Péter Gábor, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Újpest FC: Csicsó Sádor - Kolena Norbert, Zoufal Nándor, Sós László, Tóth Krisztián (C)
cserék: Arany János - László Erik, Munkácsi Tibor, serbán Norbert, Decsi Dávid
Vezetőedző: Sós László

Gólszerzők: Szikora Levente István 2, Szlifka János, Lámpi Tibor, Bita László
Sárga lap: Decsi Dávid, Zoufal Nándor