NB II: Kinizsi - Újpesti TE 11-1 (video)

Péntek este újabb NB II-es bajnoki találkozót rendeztek a Radnótiban, Biczi Gábor vezette éllovas csapatunk a Közép csoport 5. fordulójában az Újpesti TE alakulatát látta vendégül. A találkozó előtt köszöntöttük az elmúlt fordulóban 25. Kinizsi-gólját megszerző Szikora Leventét. A fiúk esélyeshez méltó játékkal, Somorai Attila és Bita László 3, Lámpi Tibor 2, valamint Temesi Norbert, Bota Márk és Horváth Olivér góljaival 11-1-es győzelmet arattak, a vendégek becsületgólja Mayer Gábor nevéhez fűződik. Az alábbiakban megtekinthetitek a találkozó összefoglalóit.

A találkozó összefoglalója:A találkozó kezdetétől támadólag lépett fel csapatunk, mely a 3. percben érett góllá: Somorai passzolt Temesihez, a visszakapott labdát pedig Somorai Attila helyezte el a hálóba (1-0). Egy perccel később már kétgólos volt az előnyünk, Gorjánácz asszisztja után Temesi Norbert szerzett gólt (2-0). A folytatásban mind a két csapat eljutott ellenfele kapujáig, ám az újabb találatra a 11. percben került sor: Lámpi passzát követően Bita László talált az újpesti kapuba (3-0). Még ugyanebben a percben Bita visszaadta a kölcsönt: hetesünk asszisztját követően Lámpi Tibor négygólosra növelte előnyünket (4-0). A hajrában újabb találatokat szereztünk. A 14. perc Somorai Attiláról szólt: előbb Gorjánácz passzát váltotta gólra (5-0), majd még ugyancsak a 14. percben egy Temesi által kiharcolt, lecsorgó labdát vágott a vendégek kapujába (6-0). A hajrában mind a két csapat előtt adódott esély a gólszerzésre, ami a mieink számára bizonyult eredményesnek: a 17. percben Bita László szerzett harciasan labdát, majd jobbal gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (7-0), így a játékrészt 7-0-s hazai vezetéssel zárták a felek.
A második játékrészt újabb találattal kezdtük: a 21. percben Bita és Temesi szép kényszerítővel váltott gólra egy kettő az egyes szituációt, mely után Bita László szerzett újabb gólt (8-0). A folytatásban támadásban maradtak fiaink, ám a következő gólt a vendégek szerezték: Tóth labdaszerzését követően Mayer Gábor megszerezte a vendégek becsületgólját (8-1). A félidő derekán mindkét kapu előtt kialakultak újabb helyzetek, ám ebben a periódusban újabb találatot nem láthatott a Radnóti szép számban kilátogató közönsége. A hajrában ismét elkezdett dominálni csapatunk, amelynek eredményeképp a 36. percben egy igazán modern, rövid passzos gólt értünk el Szikora, Bita és a végül gólt szerző Lámpi Tibor közreműködésével (9-1). Egy perc múlva újabb hazai gól született: egy három a kettes szituációban Bita Temesinek játszotta ki a szélre a játékszert, kapitányunk a második hullámban érkező Bota Márkhoz passzolt, aki gólra váltotta a szépen kijátszott akciót (10-1). Az utolsó percekben ismét munkában voltak a hálóőrök, ám a mérkőzés még tartogatott egy találatot: a 40. percben Temesi átlövése levágódott az egyik vendég védőről, a lecsorgó labdát pedig Horváth Olivér az újpesti kapuba továbbította, beállítva ezzel a 11-1-es végeredményt!

Győzelmünkkel őrizzük vezető helyünket a tabellán, amit hibátlan mérleggel, 15 ponttal vezetünk a második PAFC és a harmadik, ám szintén hibátlan PTE-PEAC csapatai előtt! Háti góllövőlistánkon holtversenyben áll az első helyen Temesi Norbert és Somorai Attila, mind a ketten 5 gólt jegyeznek.
A következő fordulóban újabb rangadó vár a csapatra, október 19-én Pécsre látogatunk, ahol a szintén hibátlan PTE-PEAC csapata látja fiainkat vendégül 21 órás kezdéssel a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A Radnótiban legközelebb 2015. október 30-án találkoztattok bajnoki mérkőzésen csapatunkkal, akkor is egy igazi derbit láthattok 20 órás kezdéssel, hiszen a Vác Futsal SE alakulata érkezik majd Dunakeszire. Sok szeretettel várunk minden kedves régi és új szurkolót, érdeklődőt! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 5. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - ÚJPESTI TE 11-1 (7-0)
Dunakeszi, 2015. október 9, 20:00
Vezette: Janitz Gergő, Török Zsolt, Tihanyi Norbert

Kinizsi: Petróczi Tamás - Bita László, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Gorjánácz Márió
cserék: Szenyita László - Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szikora Levente István, Szántó Péter Gábor, Bota Márk, Rozsos József, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Újpesti TE: Somogyi Gábor - Farkas Sándor (C), Árvai András, Zsigmond Kristóf, Mayer Gábor
cserék: Lotz Ádám, Boros Dávid, Gerhardt Ádám, Szabó Viktor Ákos, Tóth Norbert
Vezetőedző: Farkas Sándor

Gólszerzők: Somorai Attila és Bita László 3, Lámpi Tibor 2, Temesi Norbert, Bota Márk, Horváth Olivér Csaba, illetve Mayer Gábor
Sárga lap: Lotz Ádám