NB II: Kinizsi - Vác 3-3 (video)

A hétvége előestéjén vérbeli rangadónak adott otthont a Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnoka. A Férfi Futsal NB II Közép csoportjában szereplő csapatunk soros ellenfele ugyanis a Vác Futsal csapata volt, így szomszédvári derbit láthattak Dunakeszin a szurkolók. A mérkőzés az elmúlt években megszokott izgalmakat, fordulatokat hozott, melynek végén igazságos döntetlen született 3-3-as végeredmény képében, így 1-1 pont került a csapatok neve mellé. Hazai részről Bita László ismét triplázott, míg a vendég-találatokat Halász Bence, Hirt Gergely és Bota Márk öngólja jelentette.

A találkozó összefoglalója:A találkozó elején a Kinizsi támadólag lépett fel, ami a 3. percben a vezetés megszerzését is meghozta a hazaiak számára: Bita és Gorjánácz kényszerítőjét követően Bita László lőtt a váci kapuba (1-0). A folytatásban lüktető játék alakult ki, mindkét csapat több alkalommal is eljutott ellenfele kapuja elé, ám a felek a lehetőségeiket nem tudták gólra váltani. A hajrában aztán megnyílt a gólcsap, a 18. percben Bita és Bota remek összjátékának eredményeképp ismét Bita László talált a vendég kapuba (2-0). A hazai öröm azonban nem tartott sokáig, még ugyancsak a 18. percben a Vác is betalált: Halász Bence ballábas lövése balszerencsés módon került a hazai hálóba (2-1). Az utolsó előtti percben az egyenlítés is összejött a vendégeknek, Vén felívelt labdájába Hirt Gergely kapott bele, a labda pedig a léc alá vágódott (2-2). Az utolsó percben is felváltva jöttek a lehetőségek, ám több találat nem esett az első játékrészben, így 2-2-es döntetlenről várták a felek a második 20 percet.
A második játékrész elején ismét vezetést szerzett a Keszi. A 22. percben Bita László egy szólót követően 8 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig a felső lécről vágódott a gólvonal mögé (3-2). A vendégek nem estek össze a bekapott gól követően, mindent megtettek az egyenlítés érdekében, míg a hazai csapat az újabb gól megszerzése reményében vezette támadásait, ám a félidő derekáig csak helyzetekig jutott mindkét brigád. A 34. percben a vendégek törekvései eredményre vezettek: Halász beadásába Bota Márk ért bele balszerencsés módon, akiről a saját kapujába pattant a labda (3-3). Így a hajrához döntetlen állással érkeztek a felek, izgalmas végjátékra volt kilátás. Mind a két csapat támadott a győztes gól megszerzése érdekében, ám egyik fél sem járt sikerrel, így a mérkőzés képe alapján igazságosnak mondható döntetlen született, a csapatok 1-1 ponttal gazdagodtak a derbin.

Döntetlenjének köszönhetően a Kinizsi jelenleg a tabella 3. helyét foglalja el, két pontra követve az élen álló Piliscsaba-PTE PEAC kettőst, míg a Vác a 6. helyen áll, 5 ponttal kevesebbet gyűjtve a Dunakeszi csapatnál. Házi góllövőlistánkat továbbra is Bita László vezeti, aki aktuális tripláját követően már 10 találatnál tart a bajnokságot tekintve.
A következő héten két mérkőzés is vár csapatunkra, hétfőn a Soroksári sportcsarnokban 21:20-as kezdéssel a Déli Futsal vendégei leszünk. Ezt követően pénteken (11.06) újabb hazai találkozó következik, 20 órás kezdéssel az Inter CDF csapata érkezik Dunakeszire. Sok szeretettel várunk Benneteket a következő heti találkozóinkra is! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 7. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - VÁC FUTSAL 3-3 (2-2)
Dunakeszi, 2015. október 30, 20:00
Vezette: Faragó Miklós, Horváth Máté, Molnár Csaba

Kinizsi: Petróczi Tamás - Bita László, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Gorjánácz Márió
cserék: Szenyita László - Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szikora Levente István, Szántó Péter Gábor, Bota Márk, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Vác: Bohony Bálint - Halász Bence, Bartal Balázs, Burzi Attila, Hirt Gergely (C)
cserék: Siskó Manó, Vén Gábor, Zalaegerszegi Roland, Szilágyi Dániel Ferenc, Wágner Bálint
Technikai vezető: Uliha Péter

Gólszerzők: Bita László 3, illetve Halász Bence, Hirt Gergely, Bota Márk (öngól)
Sárga lap: Somorai Attila, Gorjánácz Márió, illetve Szilágyi Dániel Ferenc, Hirt Gergely, Vén Gábor