NB II: Kinizsi - Városgazda 7-1 (video)

A hétvége előestéjén ismét hazai környezetben lépett pályára a Férfi Futsal NB II Közép csoportjában szereplő csapatunk. A Biczi Gábor vezette Kinizsi már 11. bajnokiját vívta a szezon során, aktuális ellenfelünk a Városgazda Utánpótlás Akadémia együttese volt. A találkozón 7-1-es Dunakeszi-siker született, góljainkat a duplázó Gorjánácz Márió, valamint Gémesi Áron, Szántó Péter Gábor, Bita László, Temes Norbert és Lámpi Tibor szerezték, míg a vendégek részéről Simonyi Gábor volt eredményes. A mérkőzés legfontosabb momentumai az alábbi összefoglalóban tekinthetően meg.

A találkozó összefoglalója:Vezetőedzőnk nem számíthatott a mérkőzésen Somorai Attilára, aki 5 sárga lapja miatt hiányzott a keretből. Pályára léphetett azonban két, hetek óta sérüléssel bajlódó, meghatározó játékosunk, Temesi Norbert és Bita László.
A találkozót a Kinizsi kezdte aktívabban, aminek már az 1. percben meglett az eredménye. Gorjánácz Márió egyéni alakítását követően vezetéshez jutottak a hazaiak (1-0). A folytatásban már a vendégek is eljutottak a Keszi kapujáig, ám az újabb találatot ismét a hazaiak szerezték: a 6. percben egy felívelést követően a vendégek nem értették meg egymást, a lecsorgó labdánál Gémesi Áron volt a legszemfülesebb, a fiatal játékos kétgólosra növelte a hazai előnyt (2-0). A játékrész derekán kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon nyílt lehetőség a gólszerzésre. A vendégek beleerősítettek a szépítés reményében, de Szenyita minden esetben remekül hárított. A hajrára enyhült a vendégek nyomása, átvették az irányítást a hazaiak, melynek újabb gól lett az eredménye: a 17. percben Szántó Péter Gábor szerzett erőszakosan labdát, majd gyönyörűen használta ki a kínálkozó lehetőséget (3-0). Az utolsó percekben ismét a vendégek előtt kínálkoztak lehetőségek, gólt azonban nem sikerült szerezniük, 3-0-s hazai vezetéssel ért véget az első 20 perc.
A második játékrész eleje mindkét oldalon számos helyzetet eredményezett, először a hazai, majd a Városgazda csapatának volt dominánsabb periódusa. A félidő derekán felváltva érték egymást a lehetőségek, az újabb találatokra azonban egészen a hajráig várni kellett. A gólcsap a 36. percben nyílt meg, egy eladott labdát követően Hasenauer centerezett Simonyi Gáborhoz, aki nem hibázott, a hazai előny kétgólosra olvadt (3-1). A további felzárkózás reményében a vendégek vészkapus játékra váltottak, ám a 38. percben kétszer is labdát szerzett a Kinizsi, mely lehetőségeket követően újabb gólokat szereztek a hazaiak. Előbb Bita László, majd Temesi Norbert is az üres kapuba továbbította a labdát, ezzel el is döntötték a találkozót a hazaiak (4-1 és 5-1). Az utolsó két perc még két találatot hozott. A 39. percben Biczi szögletét Gorjánácz Márió bal lábbal, szép mozdulattal vágta a léc alá (6-1). Az utolsó percben Lámpi Tibor kisbüntetőből lőtt a vendég kapu jobb alsó sarkába (7-1). A Kinizsi 7-1-re győzött, így továbbra is 3. helyen áll a tabellán. Jelenleg 3 pont a hátrányunk az élen álló kettős, az egy meccsel kevesebbet számláló Piliscsaba és a két találkozóval kevesebbet játszó PTE PEAC csapatai mögött. Fél szemmel a mögöttünk öt pontra lévő, szintén két találkozóval kevesebbet játszó Vác, Déli, Máltai hármasra is érdemes odafigyelni.
A folytatásban Kozármislenybe látogatunk, ahol a másik pécsi csapat, PTE-Petőfi SE lát minket vendégül november 30-án 19:15-kor. Legközelebb december 4-én rendeznek futsal-bajnokit Dunakeszin, ami egyben 2015 utolsó hazai bajnokija is lesz. Temőék a Garvittax csapatával mérkőznek majd a Radnótiban a szokásos 20 órás kezdéssel. Várunk mindenkit sok szeretettel azon az estén is! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 11. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - VÁROSGAZDA UP. AKADÉMIA 7-1 (3-0)
Dunakeszi, 2015. november 20, 20:00
Vezette: Solymosi András, Juhász Dávid, Hamza Róbert

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Szikora Levente István, Temesi Norbert (C), Gorjánácz Márió
cserék: Petróczi Tamás, Takács Zoltán Gergely - Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szántó Péter Gábor, Rozsos József, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Városgazda: Ács Gábor (C) - Hasenauer Péter, Ughy Márk, Simonyi Gábor, Kiss András
cserék: Váradi Patrik, Jokán Dániel, Szabó Ferenc, Barna Krisztián
Vezetőedző: -

Gólszerzők: Gorjánácz Márió 2, Gémesi Áron, Szántó Péter Gábor, Bita László, Temesi Norbert, Lámpi Tibor, illetve Simonyi Gábor
Sárga lap: Bita László