NB II: Máltai - Kinizsi 3-2 (video)

Pénteken újabb bajnoki találkozón lépett pályára a Férfi Futsal NB II Közép csoportjában szereplő csapatunk. A 10. játéknapon a budapesti Kerék utcai Általános Iskolában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat látta vendégül alakulatunkat. A végig szoros, kiélezett mérkőzésen végül a hazaiak otthon tartották a 3 pontot, 3-2-es győzelmet aratott a Máltai. Hazai oldalon Pupos Zsolt Gyula duplázott, Schönaver Ádám egyszer volt eredményes, míg a Dunakeszi góljait Gémesi Áron és Somorai Attila szerezték. Csapatunk továbbra is a 3. helyen áll a bajnokságban, amelyet továbbra is a PTE PEAC vezet. A mérkőzés legfontosabb jeleneteit az alábbi összefoglalókban elevenítjük fel.

A találkozó összefoglalója:A budapesti találkozón Biczi Gábor vezetőedző továbbra sem számíthatott csapatunk két sérültjére, Bita Lászlóra és Temesi Norbertre. A péntek esti összecsapást a hazai csapat kezdte veszélyesebben, majd a Kinizsi helyezte egyre nagyobb nyomás alá a Máltai kapuját, ám a csapatok próbálkozásait sokáig nem koronázta siker. A hajrában viszont 3 találatot is láthatott a publikum. A 18. percben Somorai passzát követően Gémesi Áron szerzett vezetést a Kinizsinek (0-1). A vendég öröm nem tartott sokáig, még ugyancsak a 18. percben egyenlített a Máltai: Gregus továbbított Pupos Zsolt Gyulához, aki döntetlenre módosította az eredményt (1-1). A hajrá mindkét oldalon adott esélyt a vezetés megszerzésére. A legtöbben talán már el is könyvelték a döntetlent, ám a Keszi pár másodperccel az első 20 minutum letelte előtt újabb gólt szerzett: egy szögletet követően Somorai Attila juttatta ismét előnyhöz a vendégeket (1-2). Így a félidőben 2-1-es vendég-vezetést mutatott az eredményjelző.
A második félidő elején a hazaiak mindent beleadtak az egyenlítés érdekében, ami 3 perc elteltével össze is jött Tóth Keve legénységének. Torma asszisztját Schönaver Ádám pörgette a vendég kapuba (2-2). A folytatásban nyílt játék alakult ki, veszélyes helyzetekkel mind a két kapu előtt, majd ismét átvette az irányítást a vendégcsapat, ám a hazai kontrák is életveszélyesnek bizonyultak. Az újabb találatra azonban a hajráig várni kellett: a 38. percben Madarász kidobását követően Pupos Zsolt Gyula léphetett ki ziccerben, a hazai játékos pedig előnyhöz juttatta a Máltait (3-2). A Kinizsi a kapott gólt követően azonnal 5 a 4 elleni játékra váltott. A vendégek több helyzetet kialakítottak, ám újabb találatot már nem esett, így a hazaiak 3-2-vel otthon tartották a 3 bajnoki pontot.
A nullázás eredményeképp csapatunk a bajnokság harmadik helyén áll, azonban a listavezető PTE PEAC és a harmadik Piliscsaba is két mérkőzéssel számlál kevesebbet jelen pillanatban. Pénteken azonban érkezik a javítási lehetőség, november 20-án 20 órától a Városgazda Up. Akadémia érkezik Dunakeszire. A találkozó előtt egy bemutató mérkőzésre is sor kerül, a két csapat utánpótlása évek óta remek, kiélezett csatákat vív egymással. Klubunk számára nagyon fontos az utánpótlásképzés, így pénteken már 18:30-tól várunk Benneteket, amikor a két együttes 2006-os és 2007-es születésű tehetségei lépnek parkettára. Rengeteg ügyes, technikás gyermek, izgalmas mérkőzés vár ránk! Gyertek, nézzétek meg a jövő Kinizsi-sztárjait! Sok szeretettel várunk Benneteket, kezdjük közösen két kiváló, színvonalas mérkőzéssel a hétvégét! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 10. forduló:
MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT SE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 3-2 (121)
Budapest, 2015. november 13, 20:50
Vezette: Zimonyi Péter, Deme Rajmund, Harmath Zsolt

Máltai: Madarász Viktor - Gregus Richárd, Schönaver Ádám, Mészáros Ádám, Simon Péter (C)
cserék: Codrea István Octavian - Kolompár Viktor Zsolt, Pupos Zsolt Gyula, Szabó Dávid, Molnár Ferenc József, Torma László, Minárcsik Dániel, Kántor Barnabás Donát
Vezetőedző: Tóth Keve

Kinizsi: Szenyita László - Szikora Levente István, Bota Márk, Somorai Attila (C), Gorjánácz Márió
cserék: Petróczi Tamás - Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szántó Péter Gábor, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Pupos Zsolt Gyula 2, Schönaver Ádám, illetve Gémesi Áron, Somorai Attila
Sárga lap: Schönaver Ádám, Szabó Dávid, Madarász Viktor, illetve Somorai Attila, Gorjánácz Márió, Szlifka János