NB II: nagypénteki döntetlen, Kinizsi-Vasas 2-2 (videó)

A Radnóti Miklós Gimnázium vérbeli futsal-rangadónak adott otthont nagypénteken. Kedvenceink az 1988 Déli FC, vagyis a vasas csapatát fogadták az NB II Közép csoportjának 20. fordulójából pótolt találkozón. Mindkét oldalon szép számmal láthattunk NB I-es visszajátszókat, ami garancia volt a kiváló mérkőzésre. A kilátogatóknak nem is kellett csalatkozniuk, remek csatát vívtak a felek!
A találkozón végül négy találat született, mindenféle szempontból testvéries elosztásban. A 2-2-es végeredményhez hazai részről Lódi Tamás, míg vendég oldalról Lak Imre járult hozzá két találatával!

A találkozó összefoglalója:A találkozót jó ritmusban kezdték a csapatok, mindkét oldalon veszélyben forogtak a kapuk, ám a vezetést jelentő első találatot egyik fél sem tudta megszerezni. A jég a 8. percben tört meg, ekkor Lódi Tamás juttatta előnyhöz a hazaiakat. Vezetésünknek nem örülhettünk sokáig, a 10. percben Lak Imre révén kiegyenlített a piros-kék brigád, így kezdődhetett minden elölről. Már szinte mindenki elkönyvelte a félidei döntetlent, amikor a 19. percben ismét érkezett Lódi Tamás, így 2-1-es Kinizsi-előnnyel fordultak a felek.
A második játékrész derekához közeledve, a 26. percben újfent Lak Imre egyenlített, így újból nyílttá vállt a 3 pont sorsa. Mind a két kapu előtt alakultak ki szép számban lehetőségek, a végén vészkapus játékkal is próbálkoztunk, ám a hálóőrökön már nem tudtak kifogni a csapatok, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen.
A szerzett egy pontunkkal 3 pontra megközelítettük a listavezető SZTE csapatát, ami azt jelenti, hogy a bajnoki cím továbbra sem dőlt el, nagy valószínűség szerint a bajnokságot az április 20-án, a Szegedi Városi Sportcsarnokban megrendezendő SZTE EHÖK - RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI találkozó fogja eldönteni (Kinizsi-győzelem esetén megelőzhetjük a tabellán a Tisza-parti egyetemistákat)! Az már biztos, hogy a feljutásért az SZTE indulhat harcba, hiszen az ETO második csapataként nem juthatunk fel.
A következő fordulóban újabb nehéz, ám kötelező feladat következik: április 10-én, pénteken 20 órától érkezik az újabb bajnoki, amikor a Tolna-Mözs csapata érkezik a Radnótiban!!!
Reméljük, sokan kijöttök a most pénteki találkozóra is, és hozzásegítetek bennünket a 3 ponthoz!!!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!!!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 20. forduló:
RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - 1988 DÉLI FC (VASAS) 2-2 (2-1)
Dunakeszi, 2015. április 3, 20:00
Vezette: Czene-Joó Ádám, Török Zsolt, Harmath Zsolt

Kinizsi: Tóth Gyula (C) - Tánczos Tibor, Gorjánácz Márió, Somorai Attila, Apatini Márk
cserék: Petróczi Tamás, Szekeres Attila - Lódi Tamás, Sergio Solano Luchena, Püspök Péter, Bognár Bálint, Sáhó Kristóf, Da Silva Santos Everton Vevé, Szlifka János
Edző: Biczi Gábor

Vasas: Gál József - Nagy Gábor, Csendes Péter, Szeghy Szabolcs, Horváth Benedek
cserék: Géczki Richárd, Kovács Áron Dániel, Lak Imre, Jándék Csaba Egon, Pászti Bence Alfréd, Deák Gergely (C)
Vezetőedző: Kis János

Gólszerzők: Lódi Tamás 2, illetve Lak Imre 2
Sárga lap: Püspök Péter, illetve Nagy Gábor