NB II: PTE PEAC - Kinizsi 6-5 (video)

A hét első napján igazi rangadónak adott otthont a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok, hiszen a Férfi Futsal NB II Közép csoportjának két, eddig hibátlan mérleggel rendelkező csapata mérkőzött meg egymással a 6. forduló keretein belül. A házigazda PTE PEAC csapata eddigi öt találkozóján, míg a vendég Dunakeszi Kinizsi ezidáig hat találkozóján nem talált legyőzőre, így a rangadó kérdése az volt, hogy melyik alakulat jó sorozata folytatódik hétfő este. A találkozót végül a hazaiak nyerték 6-5-ös arányban, az egyetemisták góljait a duplázó Máté Győző és Pöszmet Tamás, valamint az egyszer eredményes Bartal Bence és Kovács Attila szerezték, míg a Keszi részéről a 3 gólig jutó Bita László, valamint Temesi Norbert és Gorjánácz Márió talált a kapuba. A hazai sikernek eredményeképpen a Közép csoport élén három csapat is 15 ponttal áll, a Kinizsi, a Piliscsaba és a PTE PEAC is ennyi egységet gyűjtött az eddigi játéknapokon, igaz, a pécsiek egy meccsel kevesebbet számlálnak a Dunakeszi-Piliscsaba kettősnél.
A rangadó összefoglalója alább nézhető és olvasható.

A találkozó összefoglalója:A találkozó elején gyors gólváltást rendeztek a csapatok, a 2. percben a Keszi szerzett vezetést egy szögletet követően: Gorjánácz passzát Bita László pörgette a pécsi kapu jobb oldalába (0-1). Egy perc múlva jött a hazai válasz: Kovács átadását Máté Győző váltotta gólra (1-1). Az egyenlítő gól után jöttek sorra a kisebb-nagyobb vendég helyzetek, ám a hazai kontrák is életveszélyesnek bizonyultak. Az újabb találatra a 11. percig kellett várni: Gál asszisztját követően ismét Máté Győző talált a vendég kapuba, így a hazaiak megfordították a mérkőzést (2-1). A félidő hajrájához közeledve ismét percenként estek a gólok: a 14. percben Pöszmet Tamás használt ki egy kapu előtti kavarodást (3-1), majd egy perc múlva Bita László lőtt a hazai kapuba egy szabadrúgást (3-2). A 16. percben ismét kétgólosra hízott a hazai előny, ismét Pöszmet Tamás bizonyult eredményesnek (4-2). Az játékrész utolsó perceiben sorra alakította ki helyzeteit a Keszi, ám ezen az estén a szerencsével hadilábon álltunk, helyzeteinket nem sikerült gólra váltani, így kétgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok.
A második játékrész első perce mindkét oldalon kínált esélyt az újabb találatra, amit a pécsi csapat szerzett meg: a 21. percben Bartal Bence vágott a vendég kapu jobb felső sarkába egy lecsorgó labdát (5-2). Két perc múlva ismét hazai gólt láthatott a közönség, Kovács Attila használt ki egy védelmi hibát (6-2). Négygólos hátránynál sem adták fel a srácok, próbáltunk faragni a hátrányunkon, a félidő felétől már vészkapus játékkal is próbálkoztunk, ám ez sokáig csak helyzeteket eredményezett. A jég a 29. percben tört meg, ekkor Gorjánácz szerzett harciasan labdát, majd passzát Bita László okosan tekerte el a hazai kapu bal alsó sarkába (6-3). Két perc múlva meghozta eredményét az 5 a 4 elleni játék is, vészkapusunk, Temesi Norbert gólja után visszajöttünk kétgólos távolságra (6-4). Újabb két perc elteltével, a 33. percben a mérkőzésbe is sikerült visszajönnünk, továbbra is 5 a 4 ellen próbálkoztunk. Temesi lepattanó lövését Gorjánácz Márió juttatta a kapuba (6-5), így izgalmas hajrá várt a csapatokra. A Kinizsi támadott az egyenlítő gólért, míg a hazai kontrákban is benne volt a veszély. Több találat azonban már nem esett, így a nagy felzárkózás sajnos nem ért pontot fiaink számára, a hazai csapat győzött 6-5-ös arányban.

A hazai győzelem azt jelenti, hogy három 15 pontos csapat, a Kinizsi, a Piliscsaba és a PTE PEAC foglalja el a dobogót a Közép csoport első három helyén. A két Pest megyei alakulat hat találkozót számlál, míg a baranyaiak 5 mérkőzést játszottak, így vesztett pontok tekintetében a pécsiek 3 ponttal előzik meg a Dunakeszi-Piliscsaba kettőst. Házi góllövőlistánkon pécsi triplájával Bita László már 7 gólnál tart, amivel átvette a vezetést. Őt a 6 találatot számláló Temesi Norbert követi.

A következő fordulóban hazai környezetben javíthatnak a fiúk, amikor egy igazán nagy derbire kerül sor. Október 30-án pénteken az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező párharc folytatása következik: 20 órától ugyanis a Váci Futsal SE csapata érkezik a Radnótiba. Sok szeretettel várunk Benneteket! Gyertek, szurkoljatok a fiúknak, töltsünk ismét közösen egy jó hangulatú, remek mérkőzést kínáló péntek estét!

Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 6. forduló:
PTE PEAC FUTSAL - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 6-5 (4-2)
Pécs, 2015. október 19, 21:00
Vezette: Máyer Gábor, Mód István, Deák Tibor

PTE PEAC: Kovács József - Horváth Gábor, Máté Győző (C), Kovács Attila, Bartal Bence
cserék: Ellermann Tamás - Pöszmet Tamás, Rogó Robertó, Törzsök Martin, Kőnig Bálint, Gál Gergő, Varga Tamás, Vénosz Soma, Dobos Tamás Csaba
Vezetőedző: Pap Csaba

Kinizsi: Petróczi Tamás - Bita László, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Gorjánácz Márió
cserék: Takács Zoltán Gergely - Tóth Attila, Biczi Gábor, Szántó Péter Gábor, Bota Márk, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Máté Győző és Pöszmet Tamás 2, Bartal Bence, Kovács Attila, illetve Bita László 3, Temesi Norbert, Gorjánácz Márió
Sárga lap: Vénosz Soma, illetve Gorjánácz Márió, Somorai Attila