NB II: PTE-Petőfi - Kinizsi 5-9 (video)

A Férfi Futsal NB II Közép csoportjának 12. fordulójában csapatunkra igen hosszú túra várt, hétfő este ugyanis Kozármislenybe látogatott a Kinizsi, ahol a PTE-Petőfi ellen léptünk pályára. A mérkőzésen 9-5-ös győzelmet arattunk, góljainkat a háromszor eredményes Somorai Attila, a duplázó Bita László és Gorjánácz Márió, és az egyszer betaláló Temesi Norbert valamint Károly Viktor öngólja jelentette, míg a hazai találatok a 3 gólos Károly Viktor, illetve Preininger Patrik és Márkvárt Patrik nevéhez fűződtek.
A mérkőzésről készült összefoglaló az alábbi linken tekinthető meg.

A találkozó összefoglalója:A mérkőzés eleje igazi gólesőt hozott. Az első percben Károly Viktor révén a hazaiak kerültek előnybe (1-0), azonban még ugyanebben a percben Gorjánácz passzát követően Károly Viktorról a saját kapujába került a labda (1-1). A második percben is két találat esett: előbb Bita és Temesi összjátékát követően Bita László szerzett vezetést a Kinizsinek (1-2), majd Temesi Norbert lőtt hatalmas gólt a hazai kapu bal felső sarkába (1-3). A 6. percben Somorai Attila gólját követően 3 gólosra nőtt a vendég előny (1-4). Még ugyanebben a percben szépített a Petőfi: Preininger és Márkvárt kényszerítőjét követően Preininger Patrik talált a vendég kapuba (2-4). A következő percekben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, az újabb gólt a vendégek jegyezték: a 11. percben Somorai Attila lőtt a bal felső sarokba (2-5). A hajrában egymás után jöttek a Kinizsi-helyzetek, melynek eredményeképp a 18. percben megszületett a hatodik Keszi-gól is: ismét Bita és Temesi játszott össze, melynek eredményeképpen Bita László szerzett újabb találatot (2-6). A félidőben több találat már nem esett, így 6-2-es vendég-vezetéssel fordultak a csapatok.
A második 20 perc elején mindkét kapusnak akadt védenivalója, majd a hazaiak rövid időn belül kétszer is betaláltak: a 24. és a 25. percben is Károly Viktor talált a Kinizsi kapujába (3-6 és 4-6). A folytatásban a vendégek több helyzetet is kialakítottak, ám a 30. percben újabb hazai gól született: Preininger passzát követően Márkvárt Patrik találatával egy gólra felzárkózott a hazai csapat (5-6). A bekapott gól ellenére támadásban maradtak a vendégek, aminek a 33. percben lett meg az eredménye: egy szabadrúgás utáni kipattanó labdát Temesi továbbított Gorjánácz Márióhoz, aki az üres kapuba helyezte a játékszert (5-7). Három perc múlva kisbüntetőhöz jutottak a vendégek, amit Somorai Attila higgadtan értékesített (5-8). Az újabb Kinizsi-helyzeteket követően újabb vendég gól született: a 38. percben Temesi juttatta pontosan Gorjánácz Márióhoz a labdát, aki közelről továbbította a labdát a kapuba (5-9). Az utolsó percekben még mind a két kapust próbára tették a felek, ám újabb gólt nem szereztek a csapatok, így 9-5-ös Kinizsi-győzelemmel ért véget a találkozó.
A forduló eredményeinek alakulását követően sűrűsödik a csoport élmezőnye, csapatunk jelenleg a 3. helyen áll, 3 ponttal lemaradva az egy meccsel kevesebbet számláló PTE PEAC mögött, ugyanakkor a két ponttal kevesebbet számláló, negyedik Déli és ötödik Vác is egy meccsel kevesebbel rendelkezik fiainknál.
A következő körben, december 4-én (pénteken) Dunakeszin játszik a Kinizsi. Ez a találkozó egyben 2015 utolsó hazai bajnokija is lesz. Temőék a Garvittax csapatával mérkőznek majd a Radnótiban a szokásos 20 órás kezdéssel. Várunk mindenkit sok szeretettel az év utolsó hazai Kinizsi-péntekén! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 12. forduló:
PTE ÁOK-PETŐFI SE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 5-9 (2-6)
Kozármisleny, 2015. november 30, 19:15
Vezette: Szabó Péter, Túri Tamás, ifj. Hartung Vilmos

PTE-Petőfi: Paróczi Péter- Károly Viktor (C), Preininger Patrik, Márkvárt Patrik, Grabarics Máté Zoltán
cserék: Gáspár Szabolcs - Bodrogi Zsolt, Kovács Áron, Vörös Martin Zsolt, Pókos Máté, Gáspár Donát
Vezetőedző: Varga Balázs

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Gorjánácz Márió
cserék: Biczi Gábor, Szántó Péter Gábor, Bota Márk, Gémesi Áron, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Károly Viktor 3, Preininger Patrik, Márkvárt Patrik, illetve Somorai Attila 3, Bita László és Gorjánácz Márió 2, Károly Viktor (öngól), Temesi Norbert
Sárga lap: Grabarics Máté Zoltán, illetve Szenyita László