NB II: Újpest FC - Kinizsi 2-4 (videó)

Hosszú, közel egy hónapos szünetet követően az elmúlt hétvégén folytatódtak a Férfi Futsal NB II Közép csoportjának küzdelmei. A 19. fordulóban Budakalászra látogatott a Kinizsi, ahol az Újpest FC-220 Volt alakulatának vendégei voltunk. A hétfői összecsapáson Klubunk előzetesen meghirdetett filozófiájának megfelelően további erőteljes fiatalításnak lehettünk szemtanúi, Biczi Gábor újabb utánpótlás játékosainknak adott lehetőséget a felnőtt bajnokságban, így debütált a 19 éves Simon Bence és a 18 éves Hollósy Kristóf. Rajtuk kívül ismét pályára lépett a 17 éves Csendes Bálint és a 19 éves Szántó Péter.

A találkozó összefoglalója:A találkozó elején, a 3. percben vezetést szerzett a Kinizsi: Bota labdaszerzését követően Bita László volt eredményes (0-1). A 13. percben Bita László adta vissza a kölcsönt Bota Márknak, így már 0-2 állt az eredményjelzőn. A 17. percben szépített a hazai csapat, Vincze Dezső talált a Kinizsi kapujába (1-2), így egygólos vendég-vezetéssel fordultak a csapatok. A második félidő elején gyorsan eldöntötte a találkozó sorsát a Dunakeszi: a 25. percben egy szép támadás végén Bita László centerezését Makk Levente váltotta gólra (1-3). Egy perc múlva, a 26. percben Makk Levente tálalt Bita Mátyás elé, aki első gólját szerezte a Kinizsiben (1-4). A vége előtt egy perccel szépített az Újpest, a 39. minutumban Sós szabadrúgását követően Garami Mátyás szerezte a találkozó utolsó találatát, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt. Az eredményt és a játékot elégedetten konstatálták a helyszínen szép számban megjelent Kinizsi fanatikusok.
A tabella élmezőnye igencsak szoros, az első négy helyezett nagy küzdelmet vív a bajnoki címért. Győzelmével a Kinizsi a második helyen áll, egy ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel többet számláló PAFC-Mitre csapata mögött. A folytatásban, március 7-én ismét Budakalászon játszik a Kinizsi, amikor 21:15-től az Újpesti TE-hez látogat Biczi Gábor brigádja. Szurkoljatok csapatunknak azon az összecsapáson is, találkozzunk Budakalászon hétfő este!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 19. forduló:
ÚJPEST FC-220 VOLT - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 2-4 (1-2)
Budakalász, 2016. február 29, 21:20
Vezette: Janitz Gergő, Juhász Dávid, Hamza Róbert

Újpest FC: Csicsó Sándor - Kolena Norbert (C), Kolder Nagy Dániel, Szabó Zsolt, Garami Mátyás
cserék: Szőcsei István - László Erik, Munkácsi Tibor, Sós László, Vincze Dezső
Vezetőedző: Zoufal Nándor

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Bota Márk, Somorai Attila, Temesi Norbert
cserék: Horváth Olivér Csaba, Bita Mátyás, Simon Bence, Csendes Bálint, Szántó Péter Gábor, Hollósy Kristóf, Makk Levente, Szlifka János
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Vincze Dezső, Garami Mátyás, illetve Bita László, Bota Márk, Makk Levente, Bita Mátyás
Sárga lap: Garami Mátyás, Sós László, illetve Csendes Bálint