NB II: Utolsó másodperces siker, Vác-Kinizsi 2-3 (videó)

A férfi futsal NB II Közép csoportjának 19. fordulójában vérbeli rangadó várt csapatunkra. A hétfői napon kedvenceink ugyanis ahhoz a Dunatours Váchoz látogattak, aki a tabella második helyén állt a játéknap előtt, azonos pontot gyűjtve az eddigi fordulók alatt, mint a mieink. A komoly téttel bíró találkozón egy igen nemes cél mellé álltak a felek, hiszen a mérkőzés teljes bevételét egy Gödön élő családnak adományozták a hazaiak, amely akciót a Kinizsi is támogatott. A csapád szilveszter napján vesztette el otthonát, amely percek alatt porig égett. Reméljük, az adományoknak köszönhetően, a közös összefogás eredményeképpen Réka, Dávid, Kitti és Bence könnyebben kezdhetik újra életüket! A találkozó nagy küzdelmet hozott, melyen 3-2-es sikert arattunk úgy, hogy a hazaiak már 2-0-ra is vezettek, és a győztes találatot 8 másodperccel a találkozó vége előtt szereztük. Mindkét oldalon akadt egy-egy duplázó, a hazaiak két gólját Makk Levente szerezte, míg tőlünk Temesi Norbert talált kétszer a hazai kapuba, a mindent eldöntő találatot pedig Bognár Bálint jegyezte. Köszönjük, hogy ilyen szép számban elkísértetek bennünket erre a roppant fontos túrára! Ismét bizonyítottátok, hogy Ti vagytok a legjobbak, nagyon sok erőt adott nekünk az a biztatás, amelyet Tőletek kaptunk!!! Győzelmünknek köszönhetően a második helyről várhatjuk a folytatást, hátrányunk 4 pont a listavezető Szegeddel szemben, míg aktuális ellenfelünket, a harmadik helyezett Vácot 3 ponttal előzzük meg!
A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen pénteken érkezik az újabb bajnoki mérkőzés, ezúttal hazai környezetben, a megszokott 20 órás kezdéssel. A 20. fordulóban az 1988 Déli FC (Vasas) csapata látogat hozzánk a Radnótiba. Gyertek ki minél többen, szurkoljatok a fiúknak, töltsük együtt a hétvége első estéjét! Várunk Benneteket sok szeretettel!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!

A derbi összefoglalója:A mérkőzés kezdőrúgását az adományokkal segíteni kívánt család nagyobb gyermeke, Bence végezte el. A találkozón támadólag léptünk fel, míg a hazaiak veszélyes kontrákkal operáltak, így mindkét oldalon akadtak lehetőségek az első találat megszerzésére, ám ez hosszú ideig egyik félnek sem jött össze. A félidő hajrájához közeledve változott első ízben az állás: a 14. percben a hazaiak szereztek vezetést, egy szabadrúgást követően Makk Levente talált a kapunkba. A gól pár perc zavart okozott a srácoknál, ám ezt nem tudta kihasználni a hazai csapat. A hajrában több lehetőségünk is adódott az egyenlítésre, ám ezekkel nem tudtunk élni, így 20 perc elteltével, 1-0-s hazai vezetéssel fordultak a csapatok.
A második játékrész elején megduplázta előnyét a házigazda, a 22. percben ismét Makk Levente szerzett találatot. Két perc múlva végre fiaink is betaláltak, a 24. percben Temesi Norbert találatával ismét nyílttá vált a találkozó. Az egyenlítés érdekében egyre nagyobb nyomást gyakoroltunk a hazaiak kapujára, és a váci alakulat is sok veszélyes támadást vezetett, de hazai oldalon Bohony Bálint, és a mi hálóőrünk, Petróczi Tamás is nagyszerű formában védett, így a hajráig nem változott az állás, továbbra is 2-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A találkozó végéhez közeledve vészkapus játékra váltottunk, ami nagyon kifizetődött: a 39. percben megszületett az egyenlítő találatunk, Temesi Norbert gólját követően 2-2-ről indult útjára a labda az utolsó perc előtt. Ezzel azonban még nem volt vége, a vészkapus játékot tovább alkalmazva támadtunk a győzelem érdekében, aminek 8 másodperccel a találkozó vége előtt meglett az eredménye: Bognár Bálint megszerezte harmadik találatunkat, ami azt jelentette, hogy egy kemény mérkőzésen nagyon fontos, 3-2-es győzelmet arattunk! A találkozót követően Réka, Dávid, Kitti és Bence átvették a közösen gyűjtött adományt, reméljük az összegyűjtött összeggel könnyebben kezdik újra életüket, melyhez sok erőt és kitartást kívánunk a családnak!
A sikerben nagy szerepe van lelkes táborunknak, akik szép számmal elkísértek minket a találkozóra, és végig buzdították fiainkat! Köszönjük Nektek, Nélkületek nem sikerült volna! Győzelmünknek köszönhetően felléptünk a tabella 2. helyére, hátrányunk továbbra is 4 pont a listavezető Szegeddel szemben, míg a harmadik helyezett váci csapatnál 3 ponttal gyűjtöttünk többen. A folytatás még ezen a héten következik, február 27-én, pénteken 20 órától hazai környezetben, a Radnótiban indul útjára a labda. Az 1988 Déli FC (Vasas) csapata érkezik ekkor Dunakeszire, reméljük, sokan kilátogattok a hétvége első estéjén, és egy jó hangulatú péntek estét töltünk közösen! Sok szeretettel várunk Benneteket!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 19. forduló:
DUNATOURS VÁC FSE - RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI 2-3 (1-0)
Vác, 2015. február 23, 20:00
Vezette: Farkas Balázs, Faragó Miklós, Leél-Őssy Ádám

Vác: Bohony Bálint - Sipeki István, Vén Gábor, Szabados Tamás, Hirt Gergely (C)
cserék: Gere Márton - Makk Levente, Halász Bence, Bartal Balázs, Siskó Manó, Ligetfalvi Dávid, Mészáros Krisztián, Styevkó Gábor
Vezetőedző: Burzi Attila

Kinizsi: Petróczi Tamás - Gorjánácz Márió, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Apatini Márk
cserék: Szekeres Attila - Biczi Gábor, Lámpi Tibor, Tánczos Tibor, Bognár Bálint, Sáhó Kristóf, Szlifka János
Vezetőedző: -

Gólszerzők: Makk Levente 2, illetve Temesi Norbert 2, Bognár Bálint
Sárga lap: Halász Bence, Makk Levente, illetve Tánczos Tibor, Somorai Attila, Gorjánácz Márió, Temesi Norbert