Négycsoportos NB II, a Közép-keleti csoportba kerültünk

Augusztus 15-én, a Futsal Bizottsági ülésen fontos döntések születtek a Férfi Futsal NB II-es bajnokság átalakításáról. Elkészült az idei NB II-es csoportbeosztás és a bajnokság lebonyolításának menete, valamint a 2017/2018-as szezon tervezete. A 2016/2017-es évadra 45 sportszervezet nevezését fogadta el a szövetség, akik négy csoportba sorolva kezdik meg a bajnokságot. Csapatunk a Közép-keleti csoportba került, ahol a Score-Goal Kecskemét, az SZTE EHÖK SE, a Rákospalotai Reactor, a Rubeola FC Csömör, a Vác Futsal, az Újpesti TE, az Újpest FC, az UFC Gyömrő, a Kastélydombi SE és a Nagykáta SE csapataival mérkőzhetünk a bajnoki pontokért.

A csoportok beosztása (a kép kattintásra nagyítható):
Férfi futsal NB II csoportbeosztás 2016-17_4 csoport_1Ami a lebonyolítást illeti, a bajnokság első szakasza őszi és tavaszi rendszerben, oda-vissza körmérkőzéses formában kerül lebonyolításra. Az első szakasz körmérkőzéseinek befejezése után csoportokon belül a csapatok helyezésüktől függően a második szakaszban Felső-ágon és Alsó-ágon folytatják a küzdelmeket. A Felső-ágon az első szakasz 1-6. helyén, az Alsó-ágon az első szakasz 7-11. illetve 7-12. helyén végzett csapatok játszanak tovább.

A Felső-ág csapatai az első szakaszban megszerzett helyezéseik után a következő pontokat viszik a második szakaszba: Az első szakasz 1. helyén végzett csapat 7 pontot, az első szakasz 2. helyen végzett 5 pontot, a 3. helyen végzett 4 pontot, a 4. helyen végzett 3 pontot, az 5. helyen végzett 2 pontot, a 6. helyen végzett 1 pontot kap.A Felső-ágon résztvevő csapatok oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak 10 fordulót. Ezután a csoportokon belül a Felső-ág 1. helyén végzett csapat a csoportbajnok, a 2. helyen végzett a csoport ezüstérmese, a 3. helyen végzett csapat a csoport bronzérmese, stb….

Az Alsó-ág csapatai az első szakaszban megszerzett helyezéseik után a következő pontokat viszik a rájátszásba: Az első szakasz 7. helyén végzett csapat 7 pontot, az első szakasz 8. helyen végzett 5 pontot, a 9. helyen végzett 4 pontot, a 10. helyen végzett 3 pontot, a 11. helyen végzett 2 pontot, a 12. helyen végzett 1 pontot kap.
Az Alsó-ágon résztvevő csapatok oda-vissza körmérkőzéses formában játszanak 10 fordulót. Ezután a csoportokon belül az Alsó-ág 1. helyén végzett csapat a csoport 7. helyezettje, a 2. helyen végzett csapat a csoport 8. helyezettje, a 3. helyen végzett csapat a csoport 9. helyezettje, stb….

A négy csoport felső-ágába került (1-6.helyezett) 24 csapat alkotja majd a 2017-2018-as férfi futsal NB II mezőnyét (NB I-es feljutást, kiesést figyelembe véve), a csapatok 2 csoportba (nyugat, kelet) kapnak majd besorolást a 2017/2018-as NB II-es szezonra. A négy csoport alsó-ágába került (7-11. illetve 7-12. helyezett) 21 csapatok a 2017-2018-as szezonban a regionális NB III-as bajnokságban indulhatnak (6 megye, Budapest, Pest Megye).

Az NB I-be való felkerülésért és a bajnokság 1-4 helyezéseiért a négy csoport első helyezettje játszik final four rendszerben (százalékos számítás szerint az első és második szakaszt is figyelembe véve a legjobb eredményt elért első helyezett a legrosszabb ellen játszik, a második a harmadik ellen, majd a két győztes a bajnoki címért, a két vesztes a 3. helyért játszik). A bajnokság első helyezettje feljut a futsal NB I-be, míg a második helyezett osztályozó mérkőzést játszik az NB I 9. helyezettjével.