Papával beszélgettünk a sikeres EB selejtezőt követően!

Amint arról már röviden beszámoltunk, március 18 és 21 között a Magyar férfi futsalválogatott Macedóniában szerepelt EB selejtezőn, ahol a mieink a házigazda Macedónia, a hatszoros Európa- és kétszeres világbajnok Spanyolország, valamint Svájc legjobbjai ellen szálltak harcba a pontokért, és az EB részvételért. A magyar delegációnak Dunakeszi kötődésű tagjai is voltak, hiszen Fehér Zsolt, Tóth Gyula és Kocsis Attila is a válogatottal tartott a csoportküzdelmekre. A három mérkőzéses csoportkört a házigazda Macedónia ellen kezdtük, akikkel döntetlenre végeztünk. A második játéknapon a csoport toronymagas esélyese, Spanyolország következett, akik ellen ugyan vereséget szenvedtünk, de fiaink tisztességesen helyt álltak! A továbbjutás kérdése a harmadik napon dőlt el, a Svájc elleni győzelemnek köszönhetően legjobbjaink a csoport második, pótselejtezőt érő helyén végeztek! Az EB-pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez mindenki, így kedvenceink is hozzátették a magukét, Klubunk nevében ezúton gratulálunk kedvenceinknek és természetesen a válogatott összes tagjának, nagyon büszkék vagyunk Rátok! Ezen örömteli eredmény kapcsán beszélgettünk NB II-es csapatunk vezetőedzőjével, a válogatottnál is nagy szerepet vállaló Papával, azaz Fehér Zsolttal!

- Először is, gratulálunk a továbbjutáshoz! A csapat a Macedónok elleni döntetlent, és a toronymagas favorit, Spanyolország elleni vereséget követően magabiztos győzelmet aratott Svájc válogatottja ellen, mellyel Spanyolország mögött, a második helyen jutottunk tovább a csoportból. Mesélj kicsit, hogyan telt a Macedón túra, milyen volt a hangulat a válogatott háza táján ebben az időben, az egyes mérkőzéseket követően?
- PAPA: Mindenekelőtt köszönjük a Gratulációt! Úgy gondolom, ez a siker az egész futsal-társadalom sikere, az utánpótlás együttesektől a felnőtt csapatokig! Nehéz csoportból sikerült továbbjutnunk. Jelen pillanatban már nincs könnyű csoport, nincs könnyű csapat, senki ellen nem mehet biztosra egyik ellenfél sem! A spanyolok kimagaslóak voltak, a házigazdákat a közönségük is nagyban segítette minden mérkőzésükön. Az első találkozón nagyon össze kellett szednünk magunkat, hogy döntetlenre tudjuk hozni a meccset! Hála Istennek ez sikerült és mint már tudjuk, ez számunkra döntő volt! A svájciak mindent kiadtak magukból, de ők csak a 4. helyre tudtak bejönni. A mérkőzések között próbáltuk a regenerációra, a felfrissülésre fordítani az időt, sokat videóztunk, ezzel feltérképeztük az előttünk álló ellenfeleket.

- A Európa Bajnokságra, Szerbiába vezető utat tehát folytathatjuk, hiszen pótselejtezős helyen jutottunk tovább a csoportból. Mi lesz a válogatott további menetrendje, milyen gárdák várnak ránk a sorsoláson, mennyi esélyt látsz az EB-pótselejtező eredményes megvívására, milyen elvárásokkal tekintesz a pótselejtezők elé?
- PAPA: Mint az imént már említettem, itt már nincs könnyű ellenfél. Június 10-én lesz a sorsolás, majd egy oda-vissza vágós párharcban dől el, ki is az, aki utazhat az EB-re. Bosznia és Hercegovina, Fehéroroszország, Azerbajdzsán, Csehország, Szlovákia, Kazahsztán és Románia végzett még pótselejtezőt érő helyen, így közülük kerül ki az ellenfelünk. Én személy szerint örülnék, ha elkerülnénk a Kazah és az Azeri csapatot! A válogatott további felkészüléséről a napokban egyeztetünk majd a vezetőkkel. A kitűzött célunk nem lehet más, mint kiharcolni az EB részvételt!

- Reméljük, Segítségetekkel a pótselejtezőket sikeresen vívja meg nemzeti csapatunk, és ott leszünk a 2016 februári kontinenstornán! Kicsit evezzünk hazai vizekre: hamarosan folytatódik a honi pontvadászat. Milyen elvárásokkal várjuk a bajnoki szezon hajráját, mi a csapat számára a célkitűzés?
- PAPA: Hosszú szünet áll a csapatok mögött, ami nem biztos,hogy jót tett a bajnokságnak, viszont mint mindenhol, a válogatott nálunk is előnyt élvez! Bízom benne, hogy sikerül a szezon hátralévő részében beérni a Szeged együttesét és elhódítjuk a bajnoki címet! Nem lesz könnyű, hisz játszunk a jó erőkből álló Vasas második csapatával, fogadjuk az egykori szövetségi kapitány, Frank mester szakmai irányítása alá vett Tolna-Mözs együttesét és megyünk a bajnokság 1. helyezettjéhez, a Szegedhez! Reméljük, ezekből a találkozókból pozitívan tudunk kijönni, és a szezon végén közösen ünnepelhetjük az aranyérmet közönségünkkel, akik nagyon sokat hozzátesznek minden alkalommal csapatunk teljesítményéhez!

Még egyszer gratulálunk a kiváló, sikeres teljesítményhez, reméljük, a bajnokság hátralévő része Klubszinten is hasonló sikereket tartogat majd számunkra! Köszönjük az interjút Papszi, jó munkát és sok sikert a szezon hátralévő részére!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!!!