Pénteken futsalrajt, 20 órától Kinizsi-Újpest FC a Radnótiban

Egyre közeledik a péntek, amikor a Radnótiban 20 órától csapatunk számára is elkezdődik az új bajnoki szezon. A rajton az Újpest FC-220 Volt csapatát látjuk vendégül.  A következőkben aktuális ellenfelünkkel ismerkedünk egy kicsit, visszatekintünk a két csapat párharcának történelmére, valamint szót ejtünk a csapatok felkészüléséről is.

 A Zoufal Nándor által irányított lila-fehér társasággal az elmúlt három szezonban egy csoportban szerepeltünk. A két csapat összesen hat alkalommal találkozott egymással. A Kinizsis legények mind a hat találkozót sikeresen zárták, az összesített gólkülönbség 46-15 a Kinizsi javára. A lilák ellen a legeredményesebb gólszerzőnk a hatszor eredményes Kun Gábor, őt szorosan követi Somorai Attila a maga 5 találatával. Újpesti részről az eddig négy találatot jegyző Kolena Norbert a legeredményesebb. Az elmúlt idényben 2015 októberében Dunakeszin 5-0-s, ezen év februárjában Budakalászon 4-2-es Dunakeszi győzelem született. Az alábbiakban ezeknek a találkozóknak az összefoglalója tekinthető meg:


Dunakeszi Kinizsi - Újpest FC:

Újpest FC - Dunakeszi Kinizsi:


Ami a két csapat felkészülését illeti: az Újpestiek négy találkozót játszottak. Döntetlennel kezdtek a Szigetszentmiklós ellen, majd szoros vereséget szenvedtek a Piliscsabától. Az utolsó két mérkőzésüket sikeresen zárták, méghozzá csoportunk másik két csapata ellenében: a Nagykáta SE, illetve a Rubeola FC Csömör vendégeként is győzelmet arattak. Igaz, az edzőmérkőzések eredményeiből messzemenő következtetést nem szabad levonni, de az újpesti eredménysor figyelemre méltó, érdemes lesz odafigyelni a lilák teljesítményére!

Fiaink felkészülése nem volt zökkenőmentes. Biczi Gábor tanítványai szintén négy találkozót játszottak, valamint az ELTE Kupán is jutott a csapatnak két mérkőzés. Viszont ezen találkozók túlnyomó többségében a fiatalok és az U20-as csapat tagjai kaptak lehetőséget a mestertől. Ennek tudatában egész jó eredményeket értek el a srácok. Elsőre szoros vereség egy jó meccsen a csepeli Pizza King Csep-Gól ellen, majd következett az ELTE Kupa egy győzelemmel (Pázmány) és egy vereséggel (ELTE). A folytatásban a Garvittax csapatával szemben ismét siker következett. A felkészülés az elmúlt napokban két kiváló csapat ellen zárult: előbb a TF csapata bizonyult eredményesebbnek, majd az Airnergy vendégeként játszottunk kemény, sikeres mérkőzést. A felkészülés során a gólszerzőink: Temesi Norbert 4, Závodszky Ádám és Szlifka János 3, Bita László, Simon Bence és Morvai Tamás 2, Csendes Bálint, Szemán Szabolcs, Nagy Dominik, Krizsán György, Balogh Bence és Horváth Olivér. Különösen az utolsó két találkozó tett kiváló szolgálatot a szezonrajt előtt, ezen mérkőzéseknek igen pozitív hatása lehet a csapat későbbi (reményeink szerint kiváló) teljesítményére. Természetesen akadnak hibák, de a csapat azon dolgozik, hogy ezek kijavításra kerüljenek! Az új szezon során ismét szép számmal kaphatnak majd lehetőséget a Kinizsi-ikonjai mellett tehetséges U20-as növendékeink is.

Reméljük, Biczi Gábor vezette csapatunk hasonlóan sikeresen szerepel majd péntek este, mint az elmúlt bajnokikon, és itthon tartjuk a 3 pontot! Ehhez a Ti segítségetekre is szükségünk lesz, várunk Benneteket sok szeretettel, köszöntsük közösen az új bajnoki szezont egy fergeteges hangulatú nyitómérkőzéssel! Ugye, ismét megtöltjük a Radnótit?!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!