Pénteki győzelem, Kinizsi-Gyömrő 5-1 (videó)

A mögöttünk hagyott hét két felnőtt találkozót is tartogatott a Kinizsi számára. A hétfői,  Nagykáta elleni sikert követően Bitáék a Radnótiban fogadták az UFC Gyömrő csapatát. Izgalmas első 20 percet követően végül 5-1-es Keszi-sikerrel ért véget a találkozó. Bita László duplázott, megszerezte első idei találatát Temesi Norbert és új igazolásunk, Simon Péter is, míg Szlifka János a hétfői dupláját követően ismét a hálóba talált, míg a Gyömrő találata Vigh István nevéhez fűződött.

A találkozó összefoglalója:

A mérkőzésen visszatért csapatunkba kapitányunk, Temesi Norbert, aki az első két fordulót kénytelen volt kihagyni munkahelyi elfoglaltsága végett.

Hazai pályán támadólag lépett fel a Kinizsi, egymás után érkeztek a lehetőségek, ám a pirosban feszítő hazaiak "csak" kapufákig jutottak, míg a vendégek egy-egy kontrával próbáltak meg eljutni a Dunakeszi-kapuig. A 7. percben megszerezte a vezetést a Kinizsi: Bita felpasszát mesterien készítette vissza Simon Péter, Bita László pedig a 6 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A gól után a játék képe nem változott, hazai helyzetek mellett vendég kontrák jellemezték a találkozó ezen szakaszát. A 12. percben megduplázódott a hazai előny: U21-es válogatottunk, Simon Bence szögletét Bita László 12 méterről vágta a bal felső sarokba (2-0). Ekkorra a hazaiaknál már összegyűlt az 5 fault, így egy újabb szabálytalanság kisbüntetőt eredményezett volna. A játékrész második felében a vendégek mindent megtettek, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe, egymás után alakították ki helyzeteiket, de Komáromi kapus fantaszikus védéseket bemutatva óvta kapuját a góltól. A 17. percben már ő is tehetetlen volt: egy szabálytalanságot követően Vigh István talált 10 méteresből a hazai kapuba, így ismét nyílttá vállt a találkozó (2-1). A hajrá még két hazai lehetőséget hozott, azonban gól ezekből nem született, így 20 percet követően 2-1-es Dunakeszi-előny állt az eredményjelzőn.

Fordulást követően ismételten a hazaiak jöttek, majd fokozatosan kezdett kiegyenlítődni a helyzetek száma, a vendégek kapufáig is eljutottak. A 27. percben azonban érkezett kapitányunk: Bita passzát Temesi Norbert vágta 9 méterről, a jobb szélről a rövid sarokba (3-1). A Gyömrő jött becsülettel, hogy ismét nyílttá tegyék a találkozót, helyzeteiket azonban nem tudták gólra váltani. A Kinizsi a játékrész második felében ismét átvette az irányítást, pár helyzetet követően a 35. percben pedig újabb találatot szereztek Dunakeszi futsalosai. Bita cselezgetett a jobb oldalon, majd a bal oldalon üresen álló Simon Péterhez továbbított, aki okosan továbbította a játékszert a kapuba, megszerezve ezzel első Kinizsis találatát (4-1). A hajrában mindkét kapus óriási védésekkel óvta kapuját a támadókkal szemben. Találat azonban az utolsó percre is jutott, a 40. percben, másodpercekkel a lefújás előtt Simon Bence indult meg a jobb szélen, centerezését pedig Szlifka János váltotta újabb hazai gólra, kialakítva ezzel az 5-1-es végeredményt (5-1). Köszönjük szépen azt a leírhatatlan légkört, amit a találkozóra varázsoltatok, fantasztikusak vagytok!

Újabb győzelmünkkel továbbra is kapaszkodunk felvelé a tabellán, Biczi Gábor csapata már a második pozíciót birtokolja 3 játéknapot követően, hátrányunk 3 pont a listavezető Újpest FC-220 Volt csapatával szemben. Házi góllövőlistánkat Bita László vezeti 5 találatával, ami a bajnokságot tekintve a második legjobb mutató, hetesünket csak a 6 találattal éllovas Kastélydombi-játékos, Simon Zsolt előzi meg.

A folytatásban újból két találkozó következik, október 10-én, hétfőn 19 órától az SZTE EHÖK csapatához látogatunk Szegedre, míg október 14-én a Radnótiban Magyar Kupa találkozón lépünk pályára. A 20 órától kezdődő összecsapáson az ELTE BEAC csapata érkezik Dunakeszire. A párharc továbbjutója az ország egyik topcsapatát, az MVFC Berettyóújfalut láthatja majd vendégül a Magyar Kupa 2. fordulójában, így igen nagy téttel bír az ELTE elleni találkozó! Szorítsatok csapatunk sikereiért, a pénteki találkozón is várunk benneteket sok szeretettel, segítsétek győzelemhez, valamint továbbjutáshoz egyedülálló buzdításotokkal csapatunkat! Mutassuk meg Dunakeszi, a Kinizsi-család erejét, összetartozását! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!


A mérkőzés jegyzőkönyve

Tabella, góllövőlista