Pont nélküli szentmártoni túra, Kincsem-Kinizsi 4-3 (video)

A 14. játéknapon is egy rangadó várt csapatunkra a Férfi Futsal NB II Keleti csoportjában. Kénoszt Ferenc vezette kedvenceinkre egy nehéznek ígérkező túra várt, hiszen a fiúk Tápiószentmártonban léptek pályára annak a Kincsem Lovasparknak a vendégeként, amely hazai pályán eddig csupán a Csenger ellen nem tudta otthon tartani a bajnoki pontokat. A rangadóhoz méltó találkozó 4-3-as hazai győzelmet hozott, a Kincsem ismét otthon tartotta a három pontot. Góljainkat Beke, Skulka és Bita szerezték, míg a vendéglátók találatai a duplázó Hámory, valamint Vörös Péter és Mészáros nevéhez fűződtek.

A mérkőzés összefoglalója:

A hétfő esti mérkőzés rangadóhoz méltó izgalmakat tartogatott a kilátogató publikum számára, a csapatok sorra alakítottak ki lehetőségeiket, ám sokáig a próbálkozásokat nem koronázta siker. A jég a 8. percben tört meg, ekkor egy szép támadás végén Milavecz passzát Beke higgadtan továbbította a kapuba, előnyhöz juttatva ezzel a Kinizsit (0-1). Egy perc elteltével már kettő volt a vendégek előnye: Bita labdaszerzését, majd centerezését követően Skulka talált a hálóba (0-2). A folytatásban a Kincsem nagy erőket mozgósított a szépítés érdekében. A 15. percben meg is született az első hazai találat: Mészáros szerzett labdát, majd a passzt követően Vörös Péter találatával egy gólra zárkóztak a hazaiak (1-2). A hajrá ismét változatos játékot hozott, a Keszi az előnye növelésére, míg a Kincsem az egyenlítésre törekedett. A 18. percben egy helyezkedési hibát követően a hazaiak kerültek helyzetbe, Mészáros passza Hámoryt találta meg, aki kihasználta a lehetőséget, így döntetlen állt az eredményjelzőn (2-2). Egy perc múlva ismét a Keszinél volt az előny, Bita jó 10 méterről ragasztott óriási gólt a jobb felsőbe (2-3), így vendég-előnnyel zárult az első 20 perc.

A második játékrészben rohamoztak a hazaiak az újabb egyenlítés reményében, ami a 24. percben gólt is eredményezett: Ficsor passzát követően Milavecz mentése a kapufán csattant, a labda épp Mészáros elé pattant, aki közelről nem hibázott, így ismét ikszre álltak a felek (3-3). A mérkőzés a félidő derekán ismét megélénkülni látszott, a találkozó pedig érdekes fordulatot vett: a 28. percben egy kiugratást követően a Milavecz elleni, hátulról történő szabálytalanságot a játékvezető csupán sárga lappal jutalmazta. Emberelőny helyett folytatódott a játék 4 a 4 ellen, sőt: egy perc múlva, a 29. percben egy szögletet követően épp a szabálytalanságot elkövető Hámory talált a kapuba, ezzel 4-3-as előnyhöz juttatva a Kincsemet (mind utóbb kiderült, ez a gól döntötte el a találkozót). Az élet néha ír ilyen forgatókönyvet. A folytatásban több lehetőségünk is adódott az egyenlítő találat megszerzésére, vészkapus játékkal is próbálkoztunk, igaz, a vendéglátók támadásai is sok veszélyt rejtettek magukban. Több találat azonban nem esett, így 4-3-as Kincsem győzelemmel zárult a találkozó, amely rangadóhoz méltó izgalmakat, és lüktető játékot hozott. Ezzel a Kincsem tovább tartja jó sorozatát, a Tápiószentmártoniak hét forduló óta veretlenek, ezen időszakban csupán egy döntetlen csúszott be náluk, a többi találkozójukat győztesen zárták. Ezúton gratulálunk a hazaiaknak, és sok sikert kívánunk Nekik a folytatást illetően!

A vereség hatására csapatunk jelenleg ötödik a bajnoki tabellán, hátrányunk 5 pont a listavezető Kazincbarcikával szemben. A csoport élmezőnye továbbra is szoros, az első négy helyezett 3 ponton belül található. Ehhez a kvartetthez mi is újból csatlakozhatunk, hiszen az első négy csapat egy meccsel többet számlál, igaz, kedvenceink elmaradt mérkőzése épp az ellen az MVFC II. Berettyóújfalu ellen lesz, akik legutóbb éppen a Csengerieket győzték le, így a mi mérkőzésünk is kiválónak ígérkezik! A házi góllövőlistán továbbra is Makk Levente vezet 13 góllal, a most eredményes Bita László azonban behozta Levit, ezzel hetesünk is 13 egységnél tart.

Ami a folytatást illeti, pénteken újabb nagy rangadó, kiváló mérkőzés következik, hiszen a bajnoki második Rubeola FC Csömör csapata érkezik majd Dunakeszire. A december 15-én rendezendő mérkőzés a szokásos, 20 órás kezdéssel veszi majd kezdetét! Ismét várunk Benneteket pénteken este, segítsük kedvenceinket a győzelemhez, találkozzunk a Radnótiban!

http://futsalhungary.hu/merkozes/?itemId=1281067

171211_Kincsem_DK_jegyzokonyv

171211_Kincsem_DK_tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 14. forduló:
Kincsem Lovaspark SE - Dunakeszi Kinizsi Futsal 4-3 (2-3)
Tápiószentmárton, Sportcsarnok és Tanuszoda
gólszerzők: Hámory Zoltán 2, Vörös Péter, Mészáros Dominik, illetve Beke Zsolt, Skulka Botond, Bita László