Sikeres szegedi rangadó, SZTE-Kinizsi 2-3 (videó)

A múlt héten a Férfi Futsal NB II Közép-Keleti csoportjának 4. fordulójában vérbeli rangadót játszott Biczi Gábor vezette csapatunk. Fiaink az SZTE EHÖK csapatának vendégei voltak Szegeden. A kilátogatók egy kiegyenlített, fordulatos rangadót láthattak, melyen 3-2-es Kinizsi-győzelem született. Góljainkat a kétszer eredményes Bita László, valamint Temesi Norbert szerezték, míg hazai részről Popovics Marcell és Rutai Balázs bizonyult eredményesnek.

A rangadó összefoglalója:


Az összecsapás mezőnyjátékkal kezdődött, mindkét csapat jól állta ellenfele támadásait, szervezetten védekeztek a felek. Az első lehetőségből a Kinizsi megszerezte a vezetést. Az 5. percben Bita passzolt Temesi Norberthez, aki a balszélről befelé tolta a labdát, majd 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába továbbította a játékszert (0-1). Egy perc elteltével egy szép akció végén egyenlítettek a hazaiak: a 6. minutumban Kántor centerezését követően Popovics Marcell juttatta a kapuba a labdát (1-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám a hazai hálót Vasas, a vendég ketrecet pedig Kovács is kiválóan óvta a góltól, így a félidőre maradt az 1-1-es állás.
A második játékrészt rögtön góllal kezdték a hazaiak: a 21. percben Dürgő lövését Rutai Balázs továbbította a hálóba (2-1). Akárcsak az első félidőben, ezúttal is azonnal érkezett a válasz a másik fél részéről: a 22. percben Temesi továbbított Bita Lászlóhoz, aki 5 méterről, fordulásból lőtt gyönyörű gólt a szegedi kapu bal felső sarkába (2-2). Próbálta mindkét csapat újból a maga számára megszerezni a vezetést, a hálóőröknek felváltva akadt tettndőjük, ám kiválóan ellátta mindkét kapus a feladatát. A 30. percben Bita László ismét előnyhöz juttatta a Keszit: a bal szélről, 9 méterről vállalkozott egy ballábas lövésre, amely a kapu bal alsó sarkába talált utat magának (2-3). A hajrához közeledve a játék képe nem változott: mindkét kapu előtt egymást érték a lehetőségek, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani. A hajrában vészkapus játékkal próbáltak egyenlíteni az egyetemisták, ám a Keszi nagyszerűen védekezett, és vendég lehetőségek kínálkoztak a hazai kapu előtt. Újabb találat azonban már nem esett, így egy fordulatos, kiváló rangadón 3-2-es Dunakeszi-győzelem született.

Az 5. körben csapatunk szabadnapos volt, így fiaink jelenleg a tabella 5. pozícióját birtokolják. Az élmezőny igen szoros öt kört követően is, az első és a hetedik helyezettet között mindössze 6 pont választja el egymástól.

Ami a folytatást illeti, a 6. fordulóban újabb nehéz feladat vár csapatunkra. Biczi mester tanítványait a bajnokság egyedüli 100%-os csapata, a ScoreGoal Kecskemét látja vendégül október 24-én, hétfőn 20 órától a Messzi István Sportcsarnokban. Október 28-án, pénteken 20 órától pedig ismét a Radnótiba várunk mindenkit, amikor az Újpesti TE csapata érkezik majd Dunakeszire!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyveTabella, góllövőlista