Szabó Bence emlékére

Szabó Bence (1998.06.05 - 2019.04.16)

1998. június 5-én a Szabó család napját az öröm és a boldogság járja át: a házaspár leánygyermeke, Dorina után megszületik Bence, Beáta és Lajos fiúgyermeke.

2019. április 16-án a családot óriási tragédia sújtja: egy autóbaleset következtében a család elveszíti Bencét, az eddigi boldogságot szomorúság és hatalmas bánat váltja fel.

Bence életének fontos részét képezte a labdarúgás, majd a futsal szeretete. A nagypályás karrierjét 2006 novemberében kezdte a Vasas SC színeiben, majd magára ölthette az Újpest SC, a Láng SK, az Eötvös József SC SE, a Rubeola FC Csömör és a Puebla FS TFC szerelését is.

A futsallal 2015 októberében ismerkedett meg Csömörön, a sportág egyik patinás alakulatánál, a Rubeola FC Csömör csapatánál. A 2016/2017-es szezonban tagja volt a sárga-feketék I. osztályú U17-es és I. osztályú U20-as csapatának is. A Keleti csoportban a fiatalabb korosztállyal negyedik, míg az idősebbek között a harmadik helyen zárt. A 2017/2018-as idényben az I.osztályú U20-as bajnokság Keleti csoportjában az 5. helyen végzett. Bence csömöri színekben összesen 27 utánpótlás mérkőzésen lépett pályára, ezeken 9 találatot szerzett.

A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub felnőtt csapatához 2019. januárjában igazolt. A jó képességekkel megáldott, tehetséges fiatalember a Kinizsi színeiben 10 találkozón lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken 5 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. A debütálása fantasztikusan sikerült: a Csakacsel elleni, januárban lejátszott mérkőzés volt Bence életének az első felnőtt futsal találkozója, és egyből 3 találattal tette le a névjegyét! Noha több soron következő bajnokin nem sikerült tovább növelnie góljainak a számát, a tavasz folyamán a Kinizsi csapatának egyik legfontosabb tagja, meghatározó játékosa lett. A március végén, illetve április elején lejátszott utolsó két bajnoki találkozóján (a bajnok Üllő és a Zebegény-Garvittax ellen) a már megszokott megbízható játékán túl újabb egy-egy góllal vétette észre magát, jelezve ezzel, hogy a következő évek Kinizsijének Bence az egyik fontos láncszeme lehet majd.

Tragikus elvesztése megfosztotta ettől a lehetőségtől, azonban Bence Klubunk történelmének egy felejthetetlen alakja marad: az általa viselt 45-ös számot visszavonultatjuk, így ez a szám az idők végezetéig Szabó Bence emlékét őrzi majd a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klubnál!

Ahogy a katolikus egyház temetési éneke hirdeti: "Látjátok testvérek, ennyi az élet". Bencének húsz év és tíz hónap adatott meg. Nagyon nehéz megmaradni a hitünk mellett, amikor ekkora tragédia ér bennünket. Bízunk benne, hogy ha Bencének ilyen korán el kellett hagynia bennünket, akkor egy jobb helyről figyeli és óvja lépteinket, míg újra nem találkozhatunk Vele! A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ezekben a nehéz napokban azzal tudja támogatni a Szabó családot, hogy jelezzük: nincsenek egyedül, Bence második családja, a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub is mellettük áll.

Nyugodj békében Bence, emlékedet örökre megőrizzük!