Temő-tripla, kapusgól: Kecskemét-Kinizsi 5-6 (videó)

A legutóbbi, szegedi rangadót követően a bajnokság egy, mondhatni még nehezebb megmérettetéssel folytatódott a Férfi Futsal NB II Közép-keleti csoportjában szereplő felnőtt csapatunk számára: a Biczi Gábor által irányított csapatunk a bajnokság 6. fordulójának keretein belül Bács-Kiskun megyébe, pontosabban Kecskemétre utazott, ahol a szezonban eddig hibátlan mérleggel rendelkező ScoreGoal Kecskemét csapata látta vendégül Temesiéket. A szép számú publikum előtt lejátszott rangadó számos izgalmat, remek iramot szolgáltatott a nézőknek. A fordulatos mérkőzésen végül 6-5-ös vendég-siker született, melynek köszönhetően tovább éleződött a tabella élmezőnyében vívott harc. Hazai oldalról Kovács Zsolt, Závodszky Ádám (öngól), Marozsi Gábor Bence, Móra Viktor és Dobosi Zsolt volt eredményes, míg a Kinizsi sikerének alapját a triplázó Temesi Norbert, Bita László, Závodszky Ádám és Kovács Áron kapus góljai szolgáltatták. A színvonalas találkozó összefoglalója az alábbi linken érhető el:

ScoreGoal Kecskemét - Dunakeszi Kinizsi:


A mérkőzés vendég lehetőségekkel kezdődött, ám a vezetést a házigazda szerezte meg: a 3. percben Móra passzát követően Kovács Zsolt balosa sült el, a hazai kapitány nagy gólt vágott a jobb felső sarokba (1-0). Egy perc múlva érkezett a Kinizsi egyenlítő találata: a 4. percben Temesi szögletét Bita László 11 méterről helyezte a hazai kapu bal oldalába (1-1). A folytatásban mindkét kapu előtt nyílt lehetőség az újabb találat megszerzésére, ez a 8. percben a hazaiaknak sikerült: Kovács József centerezésénél Závodszky Ádám igyekezett megelőzni emberét, ám lábáról a labda a saját kapujában kötött ki (2-1). Az újabb kapott gól megzavarta a vendégeket, a hazaiak számos akciót vezettek, ám Kovács Áron eredményesen óvta kapuját az újabb hazai góltól. A 13. percben Temesi Norbert erőszakos labdaszerzését követően Balogh Bencéhez továbbított, aki önzetlenül visszajuttatta a játékszert kapitányunkhoz, így másodszor is egyenlítettünk (2-2). Az egyenlítést követően ismét felváltva érkeztek a lehetőségek, a 16. percben pedig újra a hírös városiaknál volt az előny: Marozsi Gábor Bence egy labdaszerzést követően higgadtan oldotta meg a feladatát, a hazai játékos 9 méterről juttatta a labdát a Kinizsi kapujának bal felső sarkába (3-2). A Dunakeszi nem esett össze, harmadszor is egyenlítettek a vendégek: még mindíg a 16. percben jártunk, amikor Bita remek centerezésére Závodszky Ádám érkezett a hosszú kapufánál, ötösünk pedig a kapuba továbbított (3-3). Az újabb egalizálást követően a vendégek átvették az irányírást, egymást érték a Keszi-lehetőségek, a vezetést azonban ismét a Kecskemét tudta megszerezni: a 18. percben Marsa iramodott meg a jobb oldalon, majd önzetlenül tálalt a jobb kapufánál érkező Móra Viktorhoz, így negyedszer is a hazaiak kerültek előnybe (4-3). A hajrában a Keszinek nem sikerült egyenlítenie, így a szünetre 4-3-as hírös városi előnnyel vonultak a csapatok.

A második játékrész elején kétgólosra nőtt a hazai előny: a 22. percben Dobosi Zsolt szerzett szemfülesen labdát, elrobogott a bal oldalon, majd a szöget zárni próbáló Kovács mellett a kapu bal alsó sarkába pörgetett (5-3). Kétgólos előnye birtokában a hazaiak kontrollálták a következő perceket, sorra jöttek a hírösi helyzetek, de próbálkozásaik nem vezettek eredményre. A félidő derekán kezdett éledezni a Keszi, egyre több lehetőség adódott a piros mezet csapat előtt, ám Gyenes kapus remekül teljesített a hazai kapu előterében. A játékba egyre többet lépett be kapusunk, Kovács Áron is, melynek a 32. percben meg is lett az eredménye: hálóőrünk 10 méterről bombázott a hazai kapu bal felső sarkába, így Kovács Áron találatával ismét visszajöttünk a mérkőzésbe (5-4). Mi több, egy perc múlva egyenlített a Dunakeszi! A 33. percben Bita passzolt a bal szélen tartózkodó Temesi Norberthet, aki 6 méterről, kapásból továbbította a játékszert a kecskeméti kapuba (5-5). A vendégek ezzel már negyedszer egyenlítettek, de a vezetést még nem sikerült megszerezniük a találkozó folyamán. A gyorsan szerzett két találat és az egyenlítés szárnyakat adott a csapatnak, sorra érkeztek a Keszi-lehetőségek, ám Gyenes kapus több bravúrt bemutatva akadályozta meg az újabb gólt. A 39. percben már ő is tehetetlennek bizonyult, a Kinizsi erőfeszítéseit siker koronázta: Bita indította a bal szélen meginduló Temesi Norbertet, kapitányunk 6 méterről, éles szögből leadott lövése pedig a kapuban landolt, ezzel az utolsó percre fordulva előnybe került a Dunakeszi (5-6). Az utolsó másodpercekben egy lehetőség kínálkozott a Kecskemét előtt a gólszerzésre, ám újabb gól nem született, így az igen változatos, jó iramú mérkőzésen 6-5-ös Kinizsi-győzelem született.

A Dunakeszi sikerének köszönhetően egyre sűrűbb a tabella élmezőnye. Igaz, a csapatok nem állnak azonos mérkőzésszámmal, de az első hat! helyezett között csupán 4 pont van. Szerzett pontok tekintetében a 13 ponttal rendelkező, 6 meccset számláló Újpest FC-220 Volt áll az élen. A lilákat három 5 mérkőzéssel és 12 ponttal álló csapat követi: a második Dunakeszi Kinizsi, a harmadik ScoreGoal Kecskemét és a negyedik Rubeola FC Csömör is 12 egységet számlál. Az ötödik helyen a listavezetővel azonos mérkőzésszámmal (6 találkozó), de tőle 2 ponttal kevesebbet gyűjtő Vác Futsal SE található, míg a hatodik az 5 meccsén 9 pontot gyűjtő Kastélydombi SE csapata. Ez alapján elmondható, hogy vesztett pontok tekintetében az élen állunk, jobb gólkülönbségünkkel megelőzve a Kecskemét és a Csömör csapatait.

Házi góllövőlistánkon három találatának köszönhetően Temesi Norbert feljött a második helyre, kapitányunk ezzel 5 gólnál jár a bajnokságban. A listát Bita László vezeti 9 találatával, melyből 8 a bajnokságban, míg egy a Magyar Kupában esett.

A folytatás is a nyakunkon van már: pénteken újabb bajnokira várunk Benneteket a Radnótiba! Október 28-án az Újpesti TE csapata látogat hozzánk Dunakeszire. A mérkőzés a szokásoknak megfelelően 20 órától kezdődik. Gyertek, töltsünk közösen egy újabb felejthetetlen Kinizsi-pénteket! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve

Tabella, góllövőlista