Tízgólos hazai győzelem, Kinizsi-Kastélydombi 14-4 (videó)

Pénteken ismét a Radnótiban lépett pályára a Férfi Futsal NB II Közép-Keleti csoportjában szereplő csapatunk. Biczi Gábor tanítványai a 8. forduló keretein belül a Kastélydombi SE csapatát fogadták. A mérkőzés tízgólos hazai sikert hozott, gólszerzők: Temesi Norbert 4, Makk Levente és Bita László 3, Kun Gábor, Bita Mátyás, Szlifka János és Szikora Levente, illetve Simon Zsolt 4.

A találkozó összefoglalója:

A mérkőzés elején hamar megnyugtató előnyre tett szert a piros mezes hazai csapat: a 2. percben Temesi Norbert jobblábas lövése landolt a kapu jobb alsó sarkában (1-0). Még mindig a 2. percben jártunk, amikor már kétgólos volt a Keszi-előny: Bita László passzát követően Kun Gábor továbbított a hálóba (2-0). A 4. percben érkezett az újabb hazai gól: ismét Bita László jegyezte az asszisztot, amit Temesi Norbert váltott gólra a hosszú kapufánál (3-0). A következő percekben a hazai és a vendég kapu előtt is érkeztek a helyzetek. Az újabb találat a 8. percben született meg: Bita László és Szlifka összjátékát követően Bita László növelte tovább a hazai fórt (4-0). Újabb perc, és újabb Bita-gólnak tapsolhatott a szép számú hazai közönség: a 9. percben Bita László ismét előkészítésben jeleskedett, a címzett ezúttal a testvére, Bita Mátyás volt, aki közelről szerezte meg az ötödik Kinizsi-találatot (5-0). A félidő derekán ismét felváltva forogtak veszélyben a kaput, a 13. percben azonban újabb hazai gól esett: Kun tanári passzát követően Makk Levente higgadtan használta ki helyzetét (6-0). A hajrához közeledve újfent a helyzeteké volt a főszerep, majd a 18. percben már a hetedik gólját szerezte a Kinizsi: Bita László és Simon Péter mesteri összjátékát követően hetesünk passzolt a hosszú kapufánál érkező Szlifka Jánoshoz, aki közelről újabb Dunakeszi-gólt szerzett (7-0). A félidő még egy gyönyörű gólt tartogatott: a 20. percben Simon Péter - Bita Mátyás - Bita László volt a labda útja, a támadás végén pedig hetesünk talált a kapuba (8-0). Így a félidőben 8-0-ra vezetett a Keszi.

A második játékrészben ott folytatták a hazaiak, ahol az elsőben abbahagyták: a 22. percben Makk Levente szerzett erőszakosan labdát, majd Temesihez passzolt, a visszakapott játékszert pedig jobbal vágta a vendég kapuba (9-0). A következő percben a szerepek felcserélődtek: ezúttal Temesi Norbert volt a labdaszerző, a passzt Makk kapta, aki önzetlenül visszaadta a kölcsönt csapatkapitányunknak (10-0). A folytatásban a hazai védekezésbe egy kis porszem csúszott, amit a vendégek könyörtelenül kihasználtak: a 23. percben Tvaruska centerezését Simon Zsolt juttatta a jobb alsó sarokba (10-1). Egy perc telik el, és ugyanaz a felállás: a 24. percben ismét Tvaruska a feladó, Simon Zsolt pedig ezúttal a bal felős sarokba pörget (10-2). Újabb perc, újabb Kastélydombi-találat: A 25. percben Tvaruska lő, a Komáromiról kicsorgó labdát pedig Simon Zsolt pofozza a kapuba (10-3). Helyzetekkel teli periódus következett, amit hazai fölény követett. Ez a 31. percben érett újabb Kinizsi-góllá: Kun-Temesi-Kun volt a labda útja, akinek centerezésére Makk Levente érkezett a kapufánál (11-3). Újabb perc, újabb gól: a 32. minutumban jártunk, amikor Makk cselezte magát tisztára a jobb oldalon, majd önzetlenül passzolt a jobb kapufánál érkező Szikora Leventéhez (12-3). A 33. percben ismét tíz találat lett a távolság a felek között: Bita László 6 méterről, büntetőből vágta a labdát a jobb felsőbe (13-3). A hajrához közeledve a vendégek voltak aktívabbak, Komáromi azonban remekül állta a vendég-rohamokat. A 38. percben a Kastélydombi erőfeszítéseit siker koronázta: Tvaruska passzát követően ismét Simon Zsolt szerzett találatot (13-4). Az utolsó perceket még megnyomta a Keszi, ennek a 40. percben újabb gól lett a jutalma: Bita László oldalberúgását Temesi Norbert továbbította a vendégek hálójába (14-4). Kapitányunk így keretet adott a tízgólos győzelmet hozó estének, amely tehát Temesi-góllal kezdődött, és azzal is ért véget. Ezzel csapatunk remek főpróbát tartott a hétfői, Vácott vívott derbi előtt, mely 3-3-as döntetlennel zárult. Nézzetek vissza sűrűn oldalainkra, hiszen hamarosan érkezik a derbi összefoglalója is!

Ami a következő időszakot illeti, legközelebb jövőhét szerdán (2016. november 16) lépünk pályára. Akkor a Magyar Kupa 2. fordulójában fogadhatjuk az ország egyik topcsapatát: a Turzó József vezette MVFC Berettyóújfalu csapata érkezik Dunakeszire! A mérkőzés a szokásos időpontban, 20 órakor kezdődik. A jövő hét bajnokit is tartalmaz számunkra, a Kupameccset követően pénteken már bajnokin szerepelünk, november 18-án a Rákospalotai Reactor csapatát látjuk vendégül 20 órától a Radnótiban. Várunk mindenkit sok szeretettel mindkét összecsapásra! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve