U13-as csapatunk Manchesterben járt

Lámpi Tibor és Szenyita László növendékei az elmúlt napokban Angliában jártak tanulmányi úton. Május 18-a és 21-e között fiaink a Manchester Futsal Club meghívásának eleget téve utaztak ki Manchesterbe. Az alábbi videóban összefoglaljuk túránk negemlékezetesebb pillanatait:

Manchesterben a Dunakeszi Kinizsi:


A csütörtök hajnali, budapesti indulást követően a délelőtti órákban landoltunk Manchester repülőterén. A szállásra történő becsekkolást követően megtekintettük a National Football Museum (Nemzeti Futballmúzeum) kiállítását. A múzeumlátogatást követően a délutáni órákban városnézés szerepelt a gyermekek programjában, majd este érkezett az első mérkőzés. A vendéglátóink, a Manchester Futsal Club ellen vívott találkozón 7-2-es győzelemmel kezdtük angliai szereplésünket. A találkozó után vacsorával, majd a szállásra történő utazással zárult első napunk.

A pénteket az Álmok Színházában, az Old Traffordon kezdtük. A Manchester United szentélyében múzeumlátogatással és stadiontúrával töltöttük a délelőtti órákat. A felejthetetlen élményeket (és egy ebédszünetet) követően délután edzésen vettek részt a fiút, amely után a szállás felé vettük az irányt.

A szombati nap igazi mérkőzésnap volt a srácok számára. A nap folyamán két mérkőzés várt ránk, melyek egymás után következtek. Az első találkozót ismét vendéglátóink, a Manchester Futsal Club ellen vívtuk, ahol 10-4-es sikerrel zártunk, majd következett egy másik kiváló manchesteri csapat, a Sala Soccer Schools elleni találkozó, ahol 5-2-es győzelemmel végeztünk. A délutáni órákban a másik manchesteri gigaklub, a Manchester City arénájához, az Etihad Stadionhoz látogattunk el, ahol egy freestyle-os csapattal futottak össze növendékeink. Az esti órák a pakolás és a készülődés jegyében teltek.

Vasárnap a reggeli órákban indulunk el szállásunkról a manchesteri repülőtérre, ahonnal kora délután érkeztünk haza Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljára. Három angliai mérkőzésünkön három győzelemmel zártunk, azonban az eredménynél sokkal fontosabb, hogy értékes sportkapcsolatokkal gyarapodtunk, kiváló embereket, klubokat ismertünk meg, valamint növendékeink felejthetetlen élményekkel gazdagodtak!

Ezúton köszönjük a Manchester Futsal Club meghívását, valamint Simon Wright és Ilya Ovechkin segítségét. Reméljük, hamarosan mi is vendégül láthatjuk barátainkkal, amelyről angliai tartózkodásunk alatt elviekben már meg is állapodtunk! Hajrá Manchester, hajrá Dunakeszi!