U15: országos második helyezés a Final Four-ban!

Május 22-én óriási sikert ért el Simon Péter vezette U15-ös csapatunk, fiaink az ország második legjobb csapataként zárták a 2015/2016-os U15-ös bajnokságot! A következő összefoglalóban az országos döntő legfontosabb pillanatait tekintjük át.

Az U15-ös országos döntő legfontosabb momentumai:A srácok azután, hogy egy hete bejutottak az országos Final Four-ba, egyből a döntőben találták magukat, hiszen a szegedi SZEOL csapata nem jelent meg a budafoki megmérettetésen. A játék nélküli döntőbe kerülésnek azonban ára volt, hiszen így a sérült Skulka Botond mellett Burzi Alexre sem számíthatott a szakvezetés, így két alapemberünk nélkül várhattuk ellenfelünket.
A másik ágon a címvédő ETO Futsal 3-1 arányban bizonyult jobbnak a dévaványai fiataloknál, így akárcsak a Középdöntőben, újra egymás ellen mérkőzhettünk, immár az országos bajnoki címért. A végig kiváló iramú, színvonalas mérkőzés számtalan helyzetet és több fordulatot is tartogatott. A 8. percben Gáspár Bence találatával vezetést szereztünk (1-0), ám a 14. percben egy szabadrúgást követően Szücs Ádám egyenlített (1-1). A félidőre 1-1-es állással vonultak a csapatok. A második játékrészben fordítottak a Rába-partiak, a 25. percben Szabó Tamás góljával előnybe került az ETO (1-2). Három perc múlva Balázs Simon Péter révén egyenlítettünk (2-2), így izgalmas hajrára lehetett számítani. Mind a két csapat rohamozott harmadik találata reményében. Öt perccel a vége előtt ismét a győriek szereztek előnyt, egy szép támadást követően Csonka Bálint juttatta előnyhöz a zöld-fehéreket. Az utolsó percekben támadtunk az egyenlítésért, ám újabb gól már nem esett, így egy igen színvonalas találkozót követően második helyezésnek örülhettünk, míg a győri csapat megvédte U15-ös országos bajnoki címét, amihez ezúton is gratulálunk az ETO Futsal Clubnak. Fiaink teljesítménye mellett sem mehetünk el dicsérő szó nélkül: nagyon büszkék vagyunk a srácokra, hiszen utánpótlás-képzésünk csupán 4 évre tekint vissza, de ez idő alatt eljutottunk arra a szintre, hogy az ország legjobb csapatának utánpótlásával ilyen kiváló, szoros csatákat vívhatunk, és mérkőzhetünk az országos bajnoki címért! Gratulálunk srácok, büszkék vagyunk Rátok! A nap krónikájához még hozzátartozik, hogy a srácok a délután folyamán begyűjtötték a Kispest SE Futsal Bajnokságának ezüstérmét is!

Az ezüstérmes U15-ös csapat tagjai: Balázs Simon Péter, Bárándi Szabolcs Zoltán, Beer Kristóf, Burzi Alex, Gáspár Bence, Kammerer Gergő Zoltán, Kasza Balázs, Kerti Dániel, Kiss Gábor Milán, Nagy Levente Zsolt, Simonffy Botond, Szabó Balázs, Szentesi Péter, Sóvári Benedek, Skulka Botond, Trauber Martin, vezetőedző: Simon Péter (a keret további tagjai: Simonffy Bálint, Vizi Dávid)

A hétvégét összefoglaló videóink sorát Biczi Gábor U20-as csapatával folytatjuk, akik Dunaújvárosban szerepeltek az NB I-es csapatokat (Déli, Dunaferr, Veszprém) felvonultató I. Dunaújváros UP Futsal Kupán. Hamarosan ezzel a tornával foglalkozunk majd!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!