U21: Visegrádi Négyek tornát nyert a válogatott Dunakeszi szereplőkkel

Január 22 és 24 között a debreceni Főnix csarnokban került megrendezésre a Visegrádi Négy Nemzetek Futsaltornája, melyen hazánkat a felnőtt és az U21-es nemzeti válogatott képviselte. A szép tradíciókkal rendelkező megmérettetésen a címvédő, Fehér Zsolt vezette magyar U21-es csapat Csehország, Szlovákia és Lengyelország U21-es fiai előtt végezve megnyerte a tornát. A válogatott szövetségi edzője Klubunk tehetségét, Gémesi Áront is meghívta a keretbe.

A csapat pénteken vonult edzőtáborba, majd a hétfői napon kezdte meg szereplését a tornán. Az első két napon Csehország és Szlovákia legjobbjai ellen pontosztozkodásra került sor, mind a két nap szoros eredményeket hozott (Magyarország-Csehország 2-2 és Szlovákia-Magyarország 3-3). A zárónapon Lengyelország ellen diadalmaskodtunk 6-1-es arányban, mely eredmény azt jelentette, hogy a Magyarország U21-es nemzeti csapat megnyerte a Visegrádi Négy Nemzetek tornáját, megelőzve a cseh, a szlovák és a lengyel válogatottat!

A válogatott nagyszerű sikerének apropóján kértük a csapat két Dunakeszi kötődésű főszereplőjét, Fehér Zsoltot és Gémesi Áront, hogy osszák meg velünk gondolataikat a debreceni elsőséggel kapcsolatban.

Feher_Zsolt_valFehér Zsolt: "Gratulálok a csapatomnak, le a kalappal a srácok előtt, még annál is jobb teljesítményt mutattak be, mint amit vártam, vagy amiben reménykedtünk. Átérezték, mit jelent a címeres mezben harcolni a győzelemért, és az első pillanattól kezdve tudásuk legjavát nyújtották. Az első két játéknapon kicsit belealudtunk a meccseink elejébe, ám ezúttal végig nagy nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket. Igyekeztem forgatni a centereket, mert ez a legmunkaigényesebb poszt, de mindenki hozzátette a magáét, és megérdemeltem védtük meg a címünket. A torna végén nemcsak a csapatomnak jár a gratuláció, mellettük szeretném megköszönni a vezetőség munkáját, külön kiemelve Dr. Holló Márton csapatmenedzser erőfeszítéseit, aki mindent megtett azért, hogy megfelelő legyen a felkészülésünk, és a tornán is csak a játékkal kelljen foglalkoznunk."

Gemesi_Aron_valGémesi Áron: "Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Fehér Zsoltnak, hogy bizalmat szavazott nekem. A hat nap alatt nagyon jól éreztem magam, remek társaság alakult ki, akikkel élmény volt a közös munka. A csapat nagyszerűen teljesített, úgy vélem, hogy sohasem voltam még egy mentálisan ilyen erős csapat tagja, küzdöttünk egymásért minden pillanatban, nagybetűs csapatként funkcionáltunk. Személy szerint az első pár perc játék jóformán azzal telt, hogy felvegyem az iramot, a nemzetközi mérkőzés sokkal nagyobb tempóban zajlik. Úgy éreztem, hogy voltak jó megmozdulásaim, nagyon sok új dolgot tanultam az edzőtábor és a mérkőzések alatt. Címeres mezben játszani mindig hatalmas élmény és megtiszteltetés, kívánom mindenkinek, hogy éljen át egyszer hasonló pillanatokat!"

Ezúton gratulálunk a Magyar U21-es nemzeti csapat tagjainak, köztük Klubunk két képviselőjének, Fehér Zsoltnak és Gémesi Áronnak a sikeres szerepléshez! Hajrá Magyarok, hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

U21 Visegrádi Négy Nemzetek Tornája 2018
  csapat M GY D V KG P
1. MAGYARORSZÁG 3 1 2 0 11-6 5
2. Csehország 3 1 2 0 8-6 5
3. Szlovákia 3 1 1 1 6-7 4
4. Lengyelország 3 0 1 2 5-11 1

 

A fényképek forrása: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség facebook oldal