Ügyvezető igazgatónk évadnyitó gondolatai

"A hatodik évad kezdetéve engedjétek meg nekem, hogy leírjak pár gondolatot röviden a múltról és a jövőről.

Akik végigélték velünk ezt az öt csodálatos Kinizsi évet, azokban biztos megfogalmazódott, hogy volt olyan momentum is, amelyet szerettük volna, ha nem történt volna meg. Ezzel szemben viszont azt mondom, hogy a gyermek elindulásához is sok esésre van szükség.
Azok a szép gólok, szoros, izgalmas mérkőzések, azok a felemelő győzelmek, és néha azok a kis kibillenések alkották meg a Kinizsi futsal család összetartó erejét.

Dunakeszin egy baráti társaságból összeverbuválódott csapatból professzionális csapat alakult az évek során, olyan csapat, amelynek tagjai minden héten, büszkén öltik magukra a Kinizsis mezt. Amikor hétről hétre látom a csapatot, ahogyan megjönnek az öltözőbe a mérkőzés előtt, a jókedv a „zrikálás” zajlik, majd a jó barátokból egyszer-csak jó (csapat) társ lesz, akik harcba mennek, és ahol mindenki számíthat a másikra. Ezen mindig megborzongok, mert jó egy ilyen csapatban lenni!

A sok gyermek, - amikor kifut a pályára Bita, Temő, Kunci -  mind olyan akar lenni mint ők, vagy amikor Szijjártó, Szikora rendkívüli fejlődését és akaraterejét látják, akkor mindenki megakarja ezt élni.
Szenyita és a többi fiatal láttán pedig tudja mindenki, hogy oda visz az út, csak sokat kell dolgozni érte, de már elkezdte.
Ekkor érik meg a fiatalban, hogy menni kell az edzésre és Biczi, Lámpi, Simi (bácsik) tanácsait, tanításait el kell sajátítani. Megsüvegelni azokat, (Janibácsi, Zolika, Katinéni), akik a háttérből dolgoznak értük.  Mert az út... oda visz.

Az új évad sok mindenre alkalmas, számvetést is hoz az évad eleje. Most fogadkozhatunk, mint újévkor. Rendben tartjuk idén a füzetünket, tanulni fogunk… ez mind a tanévkezdés fogadalmai, de idén fogadkozzunk, hogy rendesen járunk edzésre is. Hiszen csak akkor vezet oda az …

Mi is fogadkozunk, igen, hiszen azért, mert mi már nem is tanévet kezdünk, attól még van nekünk is mit megfogadni.
-Mi megfogadjuk, hogy ezentúl is szórakoztató, izgalmas és látványos eseményekkel fogunk előállni.
-Mi megfogadjuk, hogy mindent megteszünk, hogy a nálunk sportolók (immár 200 gyermek és fiatal) részére a legmagasabb szakmai munkát fogjuk nyújtani.
-Mi megfogadjuk, hogy a Kinizsi futsal a pályán mindig teljes szívvel és odaadással fog küzdeni.

A munka elkezdődött és a szorgos hétköznapokban ne felejtkezzünk meg azokról, akiknek sok köszönet jár, hiszen ki-ki a saját lehetőségeihez mérten, de mindenki közreműködik, hogy ez a csodálatos Kinizsi család fent maradhasson. A csapat alapítóinak, a szülőknek, a szponzorainknak, a városvezetőinek, köszönettel tartozunk azért a sok-sok segítségért, amelyben részesítettek bennünket.

Hajrá Dunakeszi, Hajrá Kinizsi!"

Matyóka Zoltán, ügyvezető igazgató