Újabb hazai találkozó, este 20 órától Kinizsi-Jászberény

Ma este újabb hazai futsal bajnoki vár csapatunkra. Szente Tamás vezette fiaink a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 23. fordulójában a Jászberényi SE csapatát fogadják a Szent Istvánban. A 20 órakor kezdődő találkozó apropóján beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Kinizsi tavasza eddig igen változatosra sikeredett. A csapat három győzelemmel kezdett, majd egy hónapos idegenbeli szériájában jobb és rosszabb mérkőzések váltották egymást: először a Tolna VFC tartotta otthon a pontokat (1-6), majd a Főnix ISE-Gödöllő ellen zártunk győzelemmel (9-5), végül a Kaposvári Rákóczi BFLA vendégeként ismét pont nélkül zártunk (1-4). Egy hete hazai környezetben nem sikerült tovább növelni a pontjaink számát, Gruber Bálint duplájának köszönhetően a PAFC-mitre II. 2-0-s sikerrel távozott Dunakesziről. Igaz, fiainknak megvoltak a lehetőségeik a mérkőzés során, ám ezeket nem sikerült eredményesen befejezni, így a decemberi Vác elleni találkozót követően második ízben nem tudott csapatunk betalálni az ellenfél kapujába. Szente Tamás fiai így továbbra is 24 ponttal állnak, és a 10. helyről várják az esti összecsapást. Az egy héttel ezelőtti mérkőzéshez képest örömteli hír, hogy vezetőedzőnk ismét számíthat Morvai Tamás, Tánczos Tibor és Horváth Zsolt játékára is, mellettük pedig debütálhat frissen szerződtetett hálóőrünk, Liszkai Gergely is. A maródiak listája ennek ellenére még mindig hosszú, így Skulka Botond, Tápi Tamás, Ács Gábor, Oroszi László Krisztián és Bács Bence sem tud ma segítségére lenni a csapatnak. Házi góllövőlistánk élén továbbra is Velez Donát áll 18 találatával, őt Verhoczki László követi 11 góllal, míg a harmadik helyen a 9 gólos Skulka Botond-Oroszi László Krisztián duó áll.

A Jászberényi SE csapata két sikerrel kezdte az évet (SK Tóalmás 8-3 és AC Villám 10-4), majd sérülések és betegségek miatt elmaradt a Csakacsel és a Dabas ellleni találkozójuk. Ezt az időszakot követően jött egy kisebb hullámvölgy a csapat életében (SK Tóalmás 6-6 és Tolna VFC 1-6), majd februárt a Főnix ISE-Gödöllő elleni hazai sikerrel zárták (6-4). Március első napjaiban a Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek is ellátogattak Somogy megyébe, ahol szoros, izgalmas találkozón a Kaposvári Rákóczi BFLA otthon tartotta a három pontot (3-1). A Jászberény eddigi 18 találkozóján 34 pontot gyűjtött, így a 6. helyről kezdik az esti mérkőzést, azonban ne feledkezzünk meg a Jászságiak két elmaradt találkozójáról sem! Amennyiben ezeket a mérkőzéseiket sikerrel zárnák mai vendégeink, úgy harcban lehetnek a dobogós helyezésekért, és akár még az első pozícióban lévő Vác csapatára is veszélyesek lehetnek! A csapat házi góllövőlistájának élén Nagy Ferenc áll 31 góljával, második az eddig 13 találatot jegyző Kaszab Ádám, míg képzeletbeli dobogó harmadik fokát jelenleg hárman is birtokolják: Borics Levente, Nagy Szabolcs és Szentmiklósi Dániel is egyaránt 10 találatnál tart a szezon során.

A két társaság 2018 szeptemberének végén vívta eddigi egyetlen egymás elleni találozóját. Az az este változatos, izgalmas találkozót hozott, ahol kétszer is sikerült vezetnünk, a vendégek azonban egyenlíteni tudtak, sőt az utolsó percben két vészkapus játékunk során elkövetett hibánknak köszönhetően otthon tartották a három pontot. Az 5-3-as jászberényi-sikerből Vaszicsku Zoltán kettő, Németh Norbert, Tóth Péter és Nagy Szabolcs egy góllal vette ki a részét, míg fiaink részéről a két gólig jutó Skulka Botond és Simon Viktor voltak eredményesek. Cikkünk további részében ennek a találkozónak az összefoglalója is megtalálható. Ma estére is jó iramú, izgalmas, szép találatokban gazdag mérkőzést kívánunk mindenkinek! Sok szeretettel várunk mindenkit a 20 órától kezdődő Dunakeszi Kinizsi - Jászberényi SE találkozóra, biztassuk közösen a fiúkat, találkozzunk a Szent Istvánban! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190312_DK_Jaszbereny_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 23. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - JÁSZBERÉNYI SE
Dunakeszi, Szent István Általános Iskola
2019. március 12. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
190312_DK_Jaszbereny_men