Újabb idegenbeli bravúr: Kecskemét-Kinizsi 3-6 (videó)

A legutóbbi, csengeri idegenbeli túrát követően újabb nehéz feladat várt Kénoszt Ferenc vezette csapatunkra a Férfi Futsal NB II Keleti csoportjában, ugyanis a 9. játéknapon kedvenceinkre a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban várt egy kemény idegenbeli rangadó a ScoreGoal Kecskemét vendégeként. A találkozó 6-3-as Keszi-sikerrel zárult, köszönhetően Somorai és Gémesi duplájának, valamint Szente és Makk találatainak, amelyekre hazai oldalról Gavula, Ferenczi és Gomez góljainak képében érkezett válasz.

A rangadó összefoglalója:

A felek szép számú publikum jelenlétében várták a mérkőzés kezdését jelentő sípszót. A találkozó első percei a puhatolózás jegyében teltek, a csapatok csupán helyzetekig jutottak. A Kinizsi a 11. percben előnybe került: Gémesi oldalberúgását követően Somorai előzte meg az emberét, ezzel vezetéshez juttatva a vendégeket (0-1). A házigazda nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, míg a Keszi a kontráiban bízott, ám sok volt a pontatlanság a játékban. A 16. percben Bita passzát követően Szente hidegvérú csel után megduplázta a vendég előnyt (0-2). Az első félidő utolsó percében egy formás Somorai-Beke-Gémesi támadást követően újabb Dunakeszi-találat született (0-3), így 20 percet követően 3-0-s vendég vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrésznek újult erővel vágtak neki a hírösiek, ám a szépítés nem jött össze a házigazdának, sőt: a 25. percben egy szép egyéni megmozdulást követően Makk talált a kecskeméti kapuba (0-4). A félidő közepéhez közeledve a házigazda kapufáig már eljutott, a 30. percben azonban ismét a Kinizsi bizonyult eredményesnek, Somorai a félpályáról bombázott be egy szabadrúgást (0-5). A következő percekben tovább növelhette volna előnyét a vendég csapat, azonban csak kapufáig jutott a Kinizsi, majd következett pár perc rövidzárlat a vendég védekezésben: a 34. percben Gavula megszerezte az első hazai találatot (1-5), majd egy perc múlva Ferenczi bombázott egy szögletet követően a Kinizsi kapujába (2-5). A folytatásban a vendégek kisbüntetőt hibáztak, majd a 37. percben tovább zárkózott a Kecskemét: Móra megpattanó passzát Gomez juttatta a hálóba (3-5). Egy perccel a találkozó vége előtt Makk ugratta ki nagyszerűen Gémesit, ami a kapus mellett higgadtan emelt a hazai kapuba, kialakítva ezzel a 6-3-as végeredményt.

Csapatunk zsinórba szerzett ötödik győzelmével fellépett a dobogóra, és tartja a lépést az élen álló Csengerrel, valamint a második Kazincbarcikával. A dobogósok között egy pontok a különbségek. A házi góllövőlistán Gémesi és Makk mostani góljaiknak köszönhetően 9-9 egységnél tartanak, amivel átvették a vezetést az eddigi éllovas, 8 találatot számláló Kuntól. Ami a bajnokság góllövőlistáját illeti: a Csömör gólzsákja, Nehéz Krisztián vezet 12 találattal, második a csengeri Pálfi István 10 találattal, harmadik pedig a mi két gólgyárosunk a 9 gólos Gémesi Áron-Makk Levente kettős.

A folytatásra sem kell sokat várnunk, hiszen pénteken már újabb találkozó vár a fiúkra: az Energia SC Gyöngyös csapata érkezik majd Dunakeszire, ám fontos különbség a megszokotthoz képest, hogy a találkozó 19:30-kor kezdődik a Radnótiban! Sok szeretettel várunk mindenkit, töltsünk közösen egy újabb varázslatos Kinizsi-pénteket! Pénteken 19:30-tól tehát Dunakeszi Kinizsi - Energia SC Gyöngyös a Radnótiban!

Kénoszt Ferencet, csapatunk vezetőedzőjét kértük, értékelje a látottakat:
Kenoszt_FerencKénoszt Ferenc: "Úgy gondolom, egy nagyszerű, küzdelmes rangadón vagyunk túl, ahol a fiúk remekül játszottak. Rengeteg edzésen gyakorolt játékszituációt kipróbáltunk mérkőzés körülmények között is, igaz, ezekben sok volt a hiba, a pontatlanság, így ezen a területen tovább kell dolgoznunk! A második félidő közepéig remek teljesítményt produkáltunk, majd egy pár perces rövidzárlat következett a játékunkban, amit egy olyan remek képességű csapat, mint a kecskeméti, könyörtelenül kihasznál. Ennek a rövidzárálatnak tudjuk az okait, így a következő időszakban azon is dolgoznunk kell, hogy ezek a periódusok minél ritkábban jelentkezzenek a játékunkban! Mindenkinek gratulálok, úgy gondolom, hogy szenzációs eredményt értünk el, Kecskemétről nagy fegyvertény elhozni a három pontot! A Kecskemét csapatának sok sikert kívánunk a folytatásra!"

A találkozó jegyzőkönyve:
171107_sg_dk_jegyzokonyv

A bajnokság állása:
171107_sg_dk_tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 9. forduló:
ScoreGoal Kecskemét - Dunakeszi Kinizsi Futsal 3-6 (0-3)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
gólszerzők: Gavula-Recte Mikula Levente, Ferenczi András, Gomez Mesa Daniel, illetve Somorai Attila és Gémesi Áron (2), Szente Tamás, Makk Levente