Ünnepnap Klubunk életében: Kinizsi-Gyömrő (péntek, 20 óra)

Holnap este 20 órától ismét útjára indul a labda a Radnótiban, Dunakeszi Kinizsi – UFC Gyömrő bajnoki találkozót láthatnak a futsal szerelmesei az NB II Keleti csoportjának 8. játéknapján. A játékosok, illetve a klub minden egyes tagjának minden találkozó egy ünnep, hiszen azért dolgozunk minden nap, hogy klubunkat, városunkat képviseljük! A holnap este azonban egy debütáló fiatalember miatt még különlegesebb, ünnepibb lesz. A mindössze 16 esztendős Jónás Dominik és Skulka Botond először öltheti magára a felnőtt csapatunk szerelését! És hogy miért lesz különleges ez az este számunkra? Az elmúlt években számtalan fiatal, az utánpótlásunkból érkező tehetségünk kapta meg a lehetőséget a bizonyításra felnőtt csapatunkban (Szenyita Lászlótól Milavecz Kevinig), ám Dominik lesz klubunk első olyan debütálója, aki utánpótlásunk 2012-es beindulásakor, az akkori legkisebb, U13-as korosztályú csapatban kezdett el megismerkedni a futsal alapjaival.

Jonas_00

A Dominik és edzői által végzett munka pedig péntek este meghozza a gyümölcsét: a 2012-es U13-as első labdaérintéseket követően 2017. október 27-én első ízben a felnőtt csapatban is bizonyíthat tehetségünk (képünk a 2012-es első tornán készült)! Ennek fényében a péntek esti mérkőzés különleges helyet foglal el csapatunk életében. Az utánpótlásunkban pallérozódó fiatalok számára követendő, jó példa Dominik esete: mint látható, kitartó, alázatos munkával oda lehet kerülni felső csapatunkba!

Ennek a különleges eseménynek az apropóján Fehér Zsolt szakmai igazgatót és Lámpi Tibor utánpótlás vezetőt kértük, hogy osszák meg velünk gondolataikat.

Feher_Zsolt_szakmai_igFehér Zsolt, szakmai igazgató: "Nagy örömmel tölt el, hogy elérkeztünk ehhez a mérföldkőhöz! Amikor megkezdtük Dunakeszin a Klub építését, olyan utánpótlás bázis kialakítását tűztük ki célul, amiből meríthet az első csapat, illetve az volt az álmunk, hogy a felnőtt csapatban minél több saját nevelésű fiatalt tudjunk beépíteni. Dominik az egyik képviselője azoknak a gyerekeknek, akik az utánpótlás-képzés kezdetén az akkori legkisebb, U13-as csapatban kezdtek futsalozni, holnap pedig elérkezik az idő, hogy a felnőttek között is pályára lépjen. A kezdeti terveinkért folytatott munkának az első eredménymorzsái ilyenkor kezdenek jelentkezni, amikor egy-egy tehetségünk a felnőtt csapat kapujába kerül, hiszen az utánpótlás-nevelés egy hosszú, több évig tartó folyamat! A többi fiatalnak azt tudom üzenni, hogy a befektetett kemény munka meghozza a gyümölcsét!"

Lampi_Tibor_up2Lámpi Tibor, utánpótlás vezető: "Hatalmas öröm számomra, hogy a Klub megalakulásától elkezdett szisztematikus munka beérni látszik. A saját utánpótlásunkból tudunk a felnőtt csapatunk számára fiatalokat delegálni, úgy tűnik, az elmúlt évek során kitűzött cél valóban elérhető távolságban van. Ezt mutatja az is, hogy Jónás Domi és Skulka Boti a pénteki találkozón a felnőtt csapatban kapnak lehetőséget. Domi lehetősége számomra külön üde színfolt és büszkeség, hiszen egészen kicsi kora óta ismerem, sőt: nagypályán a Dunakeszinél nálam kezdte el rúgni a labdát, és kisebb megszakításokkal azóta is végigkísértem a fejlődését. Domi és Boti esete is mutatja, hogy hosszú évek kemény munkájával el lehet érni a felnőtt csapatot, és az ő példájuk ösztönzőleg hat a többi fiatal számára is! Ez az esemény még csak ennek a folyamatnak a kezdetét jelenti, reményeink szerint a következő időszakban számos követője lesz két fiatal játékosunknak!"


Ami az UFC Gyömrő elleni párharcot illeti: Gallai Attila tanítványainak szereplése a szezon üde színfoltja, hiszen a Gyömrőiek 4 győzelemmel a 6. pozícióból, a közvetlen élmezőny mögött várják a kezdő sípszót. A felek eddig négy ízben mérkőztek egymással. Mind a négy találkozóra a tavalyi idényben került sor, és minden alkalommal magabiztos Dunakeszi-siker született. A párharc gólkülönbsége 32-8 a Kinizsi javára. Ez a statisztika ne tévesszen meg senkit, a vendégek biztosan megpróbálják megnehezíteni kedvenceink dolgát, ám ennek ellenére célunk nem más, mint a bajnoki pontok itthon tartása! Várunk mindenkit sok szeretettel, ünnepeljünk közösen péntek este, buzdítsuk együtt a srácokat, hogy újabb győzelemmel zárjunk október utolsó hétvégéjén! Sok sikert Dominik és Boti, hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
171026_Tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 8. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI – UFC GYÖMRŐ
Dunakesz, Radnóti Miklós Gimnázium
2017. október 27, 20 óra

 

A forduló többi találkozója:
2017.10.27, péntek:
Rubeola FC Csömör – Energia SC Gyöngyös

2017.10.30, hétfő:
Csenger Futsal – Covritas Futsal Gödöllő
MVFC II. Berettyóújfalu – Vác Futsal SE
Kincsem Lovaspark SE – Kazincbarcikai Ördögök SE
Újpest FC-220 Volt – ScoreGoal Kecskeméti FC