UP: 2 győzelem, 1 vereség a hétvégi U20-as mérleg (videó)

A múlt hétvégi utánpótlás-mérkőzésözön után a mostani hétvégén U20-as fiai képviselték Klubunkat a II. osztályú bajnokság B csoportjának 5. fordulóban. A srácok ismét Csömörre látogattak, ahol 3 találkozó várt a Tánczos Tibi vezette alakulatra. Fiaink a fordulót 2 győzelemmel (Airnergy, REAC SISE) és egy vereséggel (Vác) zárták, melynek köszönhetően továbbra is a tabella második helyén állnak az Airnergy mögött, valamint a Vác és a REAC előtt.

A hétvégi forduló összefoglalója:Az első találkozón a listavezető Levegő-Energia FC (Airnergy) csapatával mérkőztünk meg. A mérkőzés első félidejének derekán a tabella első helyezettje szerzett vezetést. A hajrára összegyűlt a megengedett 3 szabálytalanság, melyet további kettő követett, ám a 10 métereseket kapusunk, Szappanos Gergő hatástalanította, meccsben tartva ezzel a csapatot! A fiúk a második játékrész feléig Gémesi Áron és Bota Márk találataival fordítani tudtak. A mérkőzés végén az Airnergy ismét rúghatott két 10 méterest, ám Szappanos Gergő ezen próbálkozásokat is hatástalanította. Hálóőrünk ezzel nagyban hozzájárult az igen színvonalas mérkőzést hozó találkozón aratott 2-1-es sikerünkhöz.
A második találkozón a REAC Sportiskola várt a mieinkre. A mérkőzést magabiztosan, 4-1-es arányban nyertük Griszbacher Norbert duplájának, valamint Csegedi Csaba és Gémesi Áron találatainak köszönhetően.
A nap zárása, a Vác elleni találkozó ismét egy kiélezett, sok fordulatot hozó összecsapást hozott. A srácok nagyon tetszetős játékot mutattak be, azonban pár perces kihagyásainkat a váciak könyörtelenül kihasználták. A mérkőzés elején Bota Márk és Pál Dávid találataival kétgólos előnyre tettünk szert (2-0), majd következett az első rövidzárlat: 5 perc alatt, a 19. és a 24. perc között a váciak 4-szer találtak a kapunkba (2-4). A fiúk nem zuhantak össze, a játékrész feléig sikerült az egyenlítés Máthé Dániel és Gémesi Áron góljainak köszönhetően (4-4). A 38. percben Gémesi Áron révén újból nálunk volt az előny (5-4), így nekünk is sikerült kétgólos hátrányból fordítanunk. Az előnyünket azonban nem sikerült megtartanunk, a 38. és a 39. percben újra ellenfelünk szerzett gólokat, így egy sok fordulatot hozó találkozón 6-5-ös vereséggel zártuk a tornán.
A srácok 15 találkozót követően 26 szerzett ponttal a csoport második helyén állnak, 8 ponttal lemaradva a listavezető Levegő-Energia (Airnergy) csapata mögött, két ponttal megelőzve a 3. helyezett Vác alakulatát.
A mutatott játék mind a három találkozón megfelelő volt, a fiúk olyan produkciót mutattak be remek játékerőt képviselő ellenfeleinkkel szemben, melyre lehet építeni a jövőben. Szép volt fiúk, csak így tovább!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!