UP: Szombati szigetvári U11-es összefoglaló (videó)

A mögöttünk hagyott hétvégén csapatunk az U11-es korosztály számára kiírt szigetvári XI. Dél-Zselic Kupán szerepelt. A kétnapos tornán Lámpi Tibi és Szenyita Laci fiai két csapattal képviselték Klubunk színeit! A idősebbekből álló, A-jelű csapat magabiztos játékkal megnyerte a tornát, míg a fiatalabb, B-jelű alakulat a Vigasz kupa 7. helyén végzett! Minden játékosunkra nagyon büszkék vagyunk, a nagyobbak eredménye magáért beszél, de a kisebbek is nagyon biztató produkciót mutattak be, egy kis szerencsével sokkal előrébb végezhettek volna a tanulás céljából elindított B-alakulat tagjai is! Kétrészes videó-összeállításunkban bemutatjuk a legfontosabb, legérdekesebb Kinizsi-jeleneteket!

Az első fejezetben a szombati nap történéseit mutatjuk be:A torna kezdetén, szombaton fiaink összesen 7 mérkőzésen léphettek pályára. A délelőtt folyamán az idősebb A-csapatra 3 találkozó várt a selejtezőkör II. csoportjában. Kezdésül a horvát NK Studentski Grad várt fiainkra. A start magabiztos játékot, és 5-0-s sikert hozott, góljainkat két duplázónk, Mező Dezsi és Bánkuti Olivér, valamint az egyszer eredményes Burger Boti szerezték. A folytatásban következett a tavalyi döntő visszavágója, ellenfelünk ugyanis a román CS "Liviu Antal" Cluj csapata volt! A Kolozsváriak ellen újabb győzelemnek örülhettünk, a Cluj csapatát ugyanis Bánkuti Olivér kettő, valamint Mező Dezső egy találatával 3-1-re sikerült legyőznünk! Az A-jelű csapat a csepeli Halászi Focisuli B csapata elleni találkozóval fejezte be a napot. A találkozó igazi gólesőt hozott, fiaink magabiztos, 6-1-es győzelmet arattak, találatainkat három duplázónk, Burger Boti, Katona Noel és Kovács Vince szerezték. Ezzel növendékeink a csoport első helyén jutottak tovább a vasárnapi, felső-ági csoportküzdelmekbe!
Délután következtek a kisebbek. B-csapatunk a III. csoportba kapott besorolást, ahol négy találkozó várt a srácokra. Sajnos a szerencse a nap második felére nem pártolt mellénk, így sok olyan találkozón veszítettünk pontokat, ahol a játék képe alapján többet érdemeltünk volna. A Barcsi Lurkók Alapítvány csapatával kezdtünk. A rengeteg helyzetünkből azonban csak egyet tudtunk gólra váltani. Az ellenfél szerzett vezetést, így Pozsár Rami találata az egyenlítést jelentette, 1-1 lett a találkozó vége. A második mérkőzésünket az egy-két évvel idősebb korosztályú PMFC-Matias '2004-es alakulata ellen vívtuk. A találkozón 3-0-ás vereséget szenvedtünk, ám a mérkőzés túlnyomó részében méltó ellenfelei tudtunk lenni a pécsi csapatnak! A házigazda Szigetvár "KECSA" csapata ellen ismét jött a sok kihagyott helyzet és kapufa, ami megbosszulta magát, így 2-0-s vereséggel fejeztük be a találkozót. A nap utolsó találkozóját a horvát NK Unitre csapata ellen játszottuk. Egy igen jó találkozón 1-1-es eredményt értek el a srácok. A mérkőzésen Pozsár Rami vezetést szerzett, ám a horvátok egyenlíteni tudtak. Így a negyedik helyen végeztünk, ami azt jelentette, hogy vasárnap a gyerekek az alsó-ági kupában (Vigasz Kupa) folytatták a tornát.
Hamarosan jelentkezünk a kupa második napjának összefoglalójával is!