UP: válogatott siker Dunakeszi szereplőkkel

Október 15 és 17 között a csehországi Ostravában szerepelt az U17-es nemzeti válogatott. A rangos Ostrava Kupán a Fehér Zsolt vezette magyar csapat a francia, a cseh és a szlovák válogatottal mérkőzött. A válogatott szövetségi edzője meghívta a keretbe Klubunk fiatal tehetségét, Milavecz Kevint is.


A csapat vasárnap Franciaország ellen kezdte meg szereplését. A fordulatos találkozón 5-3-as francia siker született, ám valós esélye volt fiainknak a győzelemre. A folytatásban két magabiztos győzelmet arattak a fiatalok: hétfőn Csehország legjobbjai ellen győztünk 6-3-ra, majd a zárónapon Szlovákia ellen diadalmaskodtunk 6-0 arányban! Ezek az eredmények azt jelentették, hogy a Magyar U17-es válogatott megnyerte az Ostrava Kupát, megelőzve a szlovák, a francia és a cseh nemzeti csapatokat!

Ennek a fényes sikernek az apropóján kértük válogatottunk két Dunakeszi kötődésű főszereplőjét, Fehér Zsoltot és Milavecz Kevint, hogy osszák meg velünk gondolataikat a csehországi sikerrel kapcsolatban.

Feher_Zsolt_valFehér Zsolt: "Nagyon büszke vagyok a játékosokra, remekül zártuk a tornát. Rövid felkészülés és hosszú utazás után léptünk pályára Csehországban, ez az első meccsünkön éreztette is a hatását. A második két mérkőzésen viszont már azt láttam a pályán a fiúktól, amit szerettem volna, kontrollálni tudtuk a játékot, és ez az eredményekben is megmutatkozott. A szlovákok elleni utolsó mérkőzésre különösen büszkék lehetnek a játékosok, mert nagyon ritkán fordul elő, hogy magyar válogatott kapott gól nélkül hozzon le egy nemzetközi meccset, főleg úgy, hogy közben hat gólt tud szerezni. Ez a találkozó jól mutatja csapatunk erejét, de bízom benne, hogy sikerül még tovább fejlődnünk, hiszen nehéz feladatok várnak ránk a közeljövőben."

Milavecz_Kevin_valMilavecz Kevin: "Először is köszönöm a gratulációt a saját és a csapat nevében is! Nagyon jól éreztem magam mind a meccseken mind a felkészülés alatt. Nagyon jó a csapat és a szakmai stáb is. Az első meccsünk a Francia válogatott ellen volt, ahol az első félidőben magabiztosan és jól játszottunk. A második félidőben teljesen más arcunkat mutattuk: elfáradtunk mind fizikailag mind szellemileg, így kikaptunk 5:3-ra. A második meccsen végig magabiztos játékkal játszottunk és így 6:3-as arányban győzedelmeskedni tudtunk. A döntő meccsen a legjobb formánkat tudtuk nyújtani és ez a 6:0-ás végeredményen is meglátszott, amit megérdemeltünk. Ha a következő megmérettetésen, az ifjúsági olimpiai-selejtezőn is így teljesítünk, akkor reális esélyünk van a továbbjutásra. Nagyon jól éreztem magam, úgy érzem kihoztam magamból a maximumot, ahogy arra mindig törekszem. Köszönöm szépen a lehetőséget, Hajrá Magyarok!"


Ezúton gratulálunk a Magyar válogatott tagjainak, köztük Klubunk két képviselőjének, Fehér Zsoltnak és Milavecz Kevinnek a sikeres szerepléshez! Hajrá Magyarok, hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

U17 Ostrava Futsal Cup 2017
  csapat M GY D V KG P
1. MAGYARORSZÁG 3 2 0 1 15-8 6
2. Szlovákia 3 2 0 1 8-8 6
3. Franciaország 3 1 1 1 9-9 4
4. Csehország 3 0 1 2 9-16 1