Utánpótlás fejlesztési projekt élén a Kinizsi Futsal (videó)

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án a Radnóti adott otthont az alakuló Észak-pesti regionális utánpótlás válogatott keretének kialakítására, a gyermekek tesztelésére szervezett első kiválasztó tornának, melyen négy csapat, a Dunakeszi Kinizsi Futsal, a Gödöllői SK, a Rubeola FC Csömör és a Városgazda UP Akadémia U11-es növendékei vettek részt.

Az eseményről készült összefoglaló a Dunakeszi Kinizsi szemszögéből:


A gyermekek kiválasztásában részt vett, és szakmai segítséget nyújtott a magyar futsal válogatott szakmai stábja is: Sito Rivera, MLSZ futsal szövetségi kapitány és Korolovszky Gábor, MLSZ pályaedző.
A kiválasztó tornát megtekintette Benkő Tamás Pest megyei igazgató is, aki a mérkőzések szüneteiben elbeszélgetett a szakemberekkel, és a Megyei Igazgatóság támogatásáról biztosította a projektet.
A kiválasztó mérkőzések jó hangulatban zajlottak, az eredményt ezúttal nem számolták. A hangsúly a játékon volt, hogy a gyermekek megmutassák tehetségüket a mérkőzéseken. A csapatok edzői közösen értékelték a látottakat, és feljegyezték a majdan kiemelt keretek között edzhető gyermekeket. Folytatás a következő kiválasztó tornán.