UTC-Kinizsi 7-7 - A futsalhungary beszámolója

A futsalhungary.hu így ír a tegnapi mérkőzésről

Fordulatokban és indulatokban nem volt hiány,
Döntetlen a parázs hangulatú mérkőzésen

UTC Futsal Team – Dunakeszi Kinizsi FC 7-7 (2-3)
Szeged, 500 néző.
Játékvezetők: Kömpf, Futó Harmath

UTC: Tombácz – Hegyesi, Dürgő, Bilics, Bullás.
Cserék: Ondrejó, Szűcs, Juhász, Berndt, Pataki, Lázár, Béry (kapus).
Edző: Brinszky Adrián.

Dunakeszi: Hegedűs – Kun, Safar, Takács, Kovács.
Cserék: Fekete R., Szabó T., Bota, Tóth Gy., Szijjártó, Tóth K.
Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Ondrejó (5.), Dürgő (14., 40.), Juhász (30.), Tombácz (32.), Safar (33. – öngól), Berndt (36.), ill. Safar (11.), Bilics (14. – öngól), Kun (17., 22., 40.), Kovács (23.), Fekete (39.).

Sárga lap: Tombácz (17.), Ondrejó (31.), ill. Kun (7.), Safar (15.), Takács (19.), Fekete (27.), Hegedűs (33.), Kovács (33.).

Nem akármilyen csatát hozott a csaknem félóra késéssel kezdődő összecsapás, amelyen az UTC szerzett vezetést Ondrejó Tamás révén, ám hála a Dunakeszi kétségkívül legképzettebb és legrutinosabb játékosának, Safar Iuliu Tonynak, a vendégek fordítani tudtak, igaz csak pillanatokra mert Dürgő Péter hamar egalizált. A félidő hajrájában egy – s messze nem az utolsó – téves bírói döntés miatt UTC-s nagybüntető helyett vendég gól született, a szünet előtti végjátékban az 5 illetve 4 faulttal álló csapatok ellen pedig 2-3 tízméterest is befújhattak volna a következetlen játékvezetők. A második félidőben a Kinizsi kvázi hidegzuhanyt zúdított a hazaiakra, pillanatok alatt 5-2-re léptek el. Nem adta fel azonban a Brinszky-legénység, s elképesztő tartással és erőket mozgósítva Juhász Imre, majd az 5 a 4 ellen támadó piros mezesekkel szemben üres kapura lőve Tombácz Róbert hazai kapus, végül Safar segítségével Bullás Imre talált be a vendégeknek, így három perc alatt sikerült egalizálni. Sőt! A hajrához érve kétszer is megszerezte a vezetést az UTC Berndt Dániel illetve Dürgő révén, ám a vendégek mindkétszer – utóbb másodpercekkel a lefújás előtt – egalizálni tudtak, így eldöntetlen maradt a hétfő esti futsalcsata. A gyenge játékvezetés közrejátszott abban, hogy nem hirdettek győztest a találkozó végén, ugyanakkor lehetetlen megmondani, melyik csapat nyert volna pontosabb és következetesebb bíráskodás mellett. A magas hőfokon pörgő, közönségszórakoztató találkozón többször kaptak lapot a játékosok jogos, vagy jogosnak vélt reklamálásért, mint tényleges faultért, ami szükségtelenül feszültté tette a mérkőzést.

Brinszky Adrián: - Gratulálok a játékosaimnak extrém játékteljesítményükhöz. Gratulálok a játékvezetők korrekt működéséhez is, ilyen pszichés hadviselésben remekül helytálltak. Sajnálom, hogy 2-5-ről is felállva, megfordítva a mérkőzést a végjátékot elbuktuk, de a döntetlen is nagyszerű eredmény.

Fehér Zsolt: - Igazi őrült játék folyt ma este a pályán. Igazi futsal meccs volt, ahol kimutatta a foga fehérjét ez a szép játék. Egy dolog maradt el, a játékvezetők nem kiabálták, hogy hajrá Szeged... köszönjük szépen a szegedi közönségnek a fogadtatást. Én azt hittem,hogy Szegeden szeretik a sportot, és hogy tisztelik a sportolókat... Ilyen még sehol nem fordult elő, mint itt, ezen az estén!!!