Utolsó idegenbeli mérkőzésünk következik, Kincsem II. - Kinizsi 21:30-tól

A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 27. fordulójában csapatunk szezonbéli utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzését vívja. A Dunakeszi Kinizsi Szente Tamás vezetésével 21:30-tól Tápiószentmártonba látogat, ahol a Kincsem Lovaspark SE II. csapatánál vendégszerepelünk. Beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Kinizsi utolsó hat mérkőzésén nem tudta gyarapítani pontjainak a számát, így Szente Tamás vezette csapatunk 24 ponttal a tabella 12. pozíciójából várhatják az idény utolsó idegenbeli mérkőzését. A csapat legutóbb 7 héttel ezelőtt, február közepén zárt győzelemmel. A Főnix ISE-Gödöllő elleni, idegenbeli sikert követő hat meccsen (Kaposvár, PAFC II., Jászberény, Vác, Üllő, Zebegény-Garvittax) hullámzó volt az alakulat teljesítménye, a jobb mérkőzéseken sem sikerült pontot, pontokat szereznünk. Vezetőedzőnk a betegek, sérültek magas száma miatt várhatóan ismét hiányos kerettel vág neki a tápiószentmártoni túrának. A csapat házi góllövőlistájának élén Velez Donát áll 20 góljával, őt 14 találatával Verhoczki László követi, míg a harmadik Skulka Botond - Oroszi László Krisztián duó egyaránt 9 gólnál tart.

A Kincsem Lovaspark SE II. csapata (a Kinizsihez hasonlóan) jól kezdte az évet: március elejéig öt győzelem (FISE-Gödöllő, Zebegény-Garvittax, AC Villám, Csakacsel, Dabas), egy döntetlen (PAFC-mitre II.), és csupán egy vereség (Vác) volt a csapat mérlege, az utolsó négy mérkőzésen (Tóalmás, Tolna, FISE-Gödöllő, Kaposvár) azonban esti vendéglátóinknak sem sikerült tovább gyarapítaniuk a pontjaiknak a számát. A Kincsem II. így 23 mérkőzésen szerzett 40 pontjával a 7. pozícióból várhatja utolsó hazai találkozójának kezdő sípszavát. A csapat házi góllövőlistáját 40 góljával Kosztolányi Balázs vezeti, őt követi Lovasi Norbert 13 találattal, míg a dobogó harmadik fokát a 9 gólnál tartó Pesti Szabolcs birtokolja.

A Kincsem II. csapatával eddig egy ízben mérkőztünk, azon az októberi találkozón 8-2-es Keszi-győzelem született (ennek a mérkőzésnek az összefoglalója cikkünk további részében megtalálható). Emellett a lovasok első csapatával is van közös történelmünk: 2013/2014-ben két Kinizsi-siker született az NB I-ben, míg az előző szezonban a két fél részvételével négy mérkőzésre is sor került az NB II. Keleti csoportjában: akkor egy döntetlen mellett három Kincsem-győzelmet hozott a felek párharca. Így az esti találkozó előtt mind a két társaság neve mellett három-három győzelem áll, egy döntetlen kíséretében. Az összesített gólkülönbség 37-33 a Dunakeszi javára. A Kincsem Lovaspark SE csapata elleni párharc az első a Dunakeszi Kinizsi történelmében, amely csapattal az NB I-ben, az NB II-ben és a Regionális Futsalbajnokságban (NB III) is megmérkőzünk (hozzátéve, hogy a Regionális Futsalbajnokságban a Kincsem II. csapata szerepel).

Ma estére is izgalmas, szép gólokban gazdag, változatos találkozót kívánunk azoknak, akik 21:30-tól kilátogatnak a Kincsem Lovaspark SE II. - Dunakeszi Kinizsi bajnoki találkozóra. A Tápiószentmártoni Sportcsarnokban megrendezésre kerülő mérkőzés alakulásáról facebook oldalunkon, a találkozó előtti posztunk hozzászólásai között adunk majd tájékoztatást. Várunk este mindenkit a közösségi média platformjaira, szurkoljunk közösen fiainknak! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság állása:
190408_Kincsem2_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 27. forduló:
KINCSEM LOVASPARK SE II. - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Tápiószentmárton, Sportcsarnok és Tanuszoda
2019. április 8. (hétfő), 21:30

A forduló többi találkozója:
190408_Kincsem2_DK_men