Vereség a rangadón: ETOII-Kinizsi - Vác 5-6 (videó)

Pénteken este vérbeli, mondhatni szép múltra visszatekintő rangadót rendeztek a férfi futsal NB II Közép csoportjának 6. fordulójában, hiszen a tabella második helyezettje fogadta a harmadikat, ugyanis Rába ETO II-Dunakeszi Kinizsi - Dunatours Vác Futsal SE derbi rendeztek a Radnótiban. A találkozó előtt köszöntöttük nagy visszatérőnket, Benedek Bencét, azaz Manót, aki betegségét legyőzve lassan kezdi visszanyerni erejét.

A találkozó összefoglalója:Három sérültünk, Szijjártó Péter, Berki István és Bita László hiánya végett, valamint a rangadóra való tekintettel Papa három győri játékost magával hozott az ETO NB I-es keretéből, az eddigi egy Kinizsi-meccsén ötször eredményes Dürgő Péter és az ETO-nevelés Bognár Bálint mellett pályára lépett városunk lakosa, Gorjánácz Márió is.
A találkozó Keszi rohamokkal kezdődött, Temesi Norbert góljával a vezetést is megszereztük, azonban ezután rengeteg lehetőségünk kimaradt, és ahogy az lenni szokott ilyen esetekben, ezekért nagy árat fizettünk: Styevkó Gábor és Ligetfalvi Dávid találataival a vendégek a félidőig megfordították a találkozót.
A második játékrész elején Ligetfalvi Dávid találatával már kétgólos előnyben volt a Váci alakulat, de perceken belül Gorjánácz Márió találatának köszönhetően csapatunk visszajött a mérkőzésbe. Örömünk nem tartott sokáig, a félidő derekán ugyanis Styevkó Gábor és Burzi Attila góljait követően 5-2 állt az eredményjelzőn. Ezután 5 a 4 elleni játékra álltunk át, rengeteg helyzetet és sok kapufát értünk el ezekből, illetve ezek mellett két gólt szereztünk, Monspart László és Gorjánácz Márió találatait követően 5-4-es vendég vezetéssel fordultunk az utolsó percre. Fiaink próbálkoztak az egyenlítő találat megszerzésével, a vészkapus játékból azonban Hirt Gergely növelte a váci előnyt, majd másodpercekkel a találkozó vége előtt Kun Gábor állította be a 6-5-ös végeredményt.
Csapatunk ezzel elszenvedte szezonbeli első vereségét, a vesztett pontok tekintetében azonosan állunk a váci csapattal,míg a SZTE EHÖK csapata egy ponttal az említett duónál jobban áll.
A következő találkozó a hagyományainktól eltérően hétfőn, október 27-én 20 órától lesz hazai pályán, Fehér Zsolt legénysége a Piliscsabai AFC-Mitre csapatát fogadják.

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 6. forduló:
RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - DUNATOURS VÁC FUTSAL SE 5-6 (1-2)
Budapest, 2014. október 17, 20:00
Vezette: Wittner József, Stumpf Tamás, Horváth Máté

Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Kun Gábor, Szikora Levente (C), Monspart László, Temesi Norbert
cserék: Szekeres Attila - Biczi Gábor, Bognár Bálint, Dürgő Péter, Gorjánácz Márió, Somorai Attila
vezetőedző: Fehér Zsolt

Vác: Bohony Bálint - Vén Gábor, Makk Levente, Burzi Attila, Hirt Gergely (C)
cserék: Gere Márton - Siskó Manó, Halász Bence, Bartal Balázs, Ligetfalvi Dávid, Styevkó Gábor
vezetőedző: Burzi Attila

Gólszerzők: Gorjánácz Márió 2, Temesi Norbert, Monspart László, Kun Gábor illetve Ligetfalvi Dávid és Styevkó Gábor 2, Burzi Attila, Hirt Gergely
Sárga lap: Temesi Norbert, Gorjánácz Márió, illetve Burzi Attila, Bartal Balázs