Visszalépett a Rákosmenti FC - FutsalHungary

Visszalépett a Rákosmenti FC - Foghíjasan fejeződik be a bajnokság.

A FutsalHungary cikke

Nem kezdődik jól az év, ami a futsal bajnokságot illeti. Egy rossz hírrel indul a 2014, hiszen a hétfői napon a Rákosmenti FC hivatalosan is visszalépett az NBI további küzdelmeitől. A fiatal együttesről már az ősz vége felé érkeztek a pletykák, hogy nem biztos, hogy befejezik a bajnokságot. Az együttes az utolsó előtti helyen áll, 5 pontot szerezve. Mindössze a Haladást tudták legyőzni és döntetlenre végeztek a Nagykátával és a Debrecennel. Az idei évben úgy szól a versenykiírás, hogy amennyiben a visszalépő vagy kizárt együttes nem játssza le a bajnokság (nem pedig az alapszakasz) 50%-t, törölni kell az eredményeit. Amennyiben e mellett dönt a Versenybizottság, a Haladás örülhet a legjobban, hiszen egyedül ők kaptak ki a visszalépő alakulattól, így 3 pontot hoznának a riválisokon. A legrosszabbul a Rubeola járna, akiknek égetően kell a pont, és a meglévő 10-ből 6-t elveszítenének, hiszen ők már kétszer is nyertek a Kis legénység ellen.

A XVII. kerületi csapat 3 éve alakult. Első nekifutásra az NBII középmezőnyében végeztek. A második évben már felléphettek a dobogóra, a Vác és a Dunakeszi mögött, majd az elmúlt szezonban az NBII keleti csoport bajnokaként jogot szereztek, hogy induljanak az I. osztályban. A bajnokcsapatot Schrancz Balázs kivételével sikerült együtt tartani, de minőségi erősítések nélkül nem tudtak meghatározó csapat lenni a pontvadászatban.

A keret egy része a visszalépéstől függetlenül új egyesületben képzelte el a folytatást, ami nagyban hozzájárult a kialakult helyzethez. A Horváth testvérek, mint már a napokban megírtuk, Dunakeszin folytatják, míg Mészáros Dominik, és Szabó Zsolt Nagykátára igazolt. Rajtuk kívül Szalay Gábor a Vasast választotta. A dolgokról a klub elnökét, Kis Attilát kérdeztük.


FH: - Mi volt a fő oka a visszalépéseteknek?
Kis Attila: - Sajnos meghatározó játékosaink távoztak a csapattól, annak ellenére, hogy a szezon elején megegyeztünk, hogy ezt az évet közösen végig csináljuk.

FH: - Az ősz fényében mit csinálnátok másképp?
- Szerződést íratnék minden játékossal és bővebb kerettel vágnánk neki. Azt hittük, hogy a tavalyi bajnokcsapat elég erős lesz 1-2 igazolással, de sajnos az új igazolások nem tudtak beilleszkedni, és Schrancz Balázs távozása sem tett jót a csapatnak.

FH: - Elindulnátok e még egyszer így NBI-ben?
- Ha szerződést mindenki alá írná és az új játékosok is komolyabb szerepet tudnának vállalni, akkor mindenképpen.

FH: - MI lesz a jövőben? Teljesen megszűnik az egyesület?
- Nem szűnik meg az egyesület. Azon vagyunk, hogy újraépítsük és újabb válogatott játékosokat neveljünk ki "ingyen". Megpróbálunk egy olyan helyszínt keresni, ahol nem csak szavakkal, hanem tettekkel segítenének minket.
Egyúttal szeretnénk elnézést kérni a bajnokságban szereplő csapatoktól. Úgy gondolom, rajtunk kívül álló okokból kerültünk ebbe a helyzet. Lehet el kéne gondolkozni rajta, hogy ez most profi vagy amatőr bajnokság, és hogy mi segíti jobban a sportág fejlődését.