Zsinórban a harmadik idegenbeli meccs jön, este Kaposvár-Kinizsi

Egymást követő harmadik idegenbeli találkozójára készül csapatunk: Szente Tamás vezetésével a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 21. fordulójában kedvenceink a Kaposvári Városi Sportcsarnokban lépnek pályára, ahol 21 órás kezdéssel Kaposvári Rákóczi BFLA - Dunakeszi Kinizsi futsal bajnoki mérkőzésre kerül majd sor. Beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Kinizsi a hétfői Főnix ISE-Gödöllő elleni gödöllői találkozóján győzelemmel (9-5) és újabb három szerzett ponttal bizonyította, hogy a tolnai mérkőzése (1-6) kisiklás volt. Csapatunk győzelméhez Oroszi László Krisztián négy, Morvai Tamás két góllal járult hozzá, mellettük Fehér Attila, Krizsán György és Velez Donát bizonyult eredményesnek, a gödöllői gólok két duplázó, Hulicsár Máté és Csongvai Áron, valamint az egyszer  eredményes Nagy Zsolt nevéhez fűződtek. Szente Tamás legénysége így a tavasz során öt mérkőzéséből négyet sikerrel zárt, és 24 ponttal a 8. helyről várhatja az esti újabb idegenbeli megmérettetést. Krizsán György a legutóbbi négy mérkőzés mindegyikén betalált. A csapat házi góllövőlistáját Velez Donát vezeti 18 találatával, második a 11 gólos Verhoczki László, míg a harmadik helyen a 9 találatnál tartó Skulka Botondot beérte a legutóbbi találkozón négy gólt szerző Oroszi László Krisztián.

A Kaposvári Rákóczi BFLA csapata a listavezető Vác elleni szoros hazai vereséggel kezdte 2019-et (1-2), azóta viszont veretlen a somogyi alakulat: előbb Dabasról sikerült három ponttal távozniuk (7-3), majd következett két idegenbeli döntetlen a Tolna VFC (5-5) és a Főnix ISE-Gödöllő (6-6) vendégeként, míg legutóbb a PAFC-mitre II. csapata elleni esztergomi mérkőzést zárták győzelemmel (6-1). A Rákóczi így az esti találkozót fiainkhoz hasonlóan 24 ponttal, a 9. pozícióból várhatja, így igazi hatpontos találkozóra van kilátás. A csapat házi góllövőlistáját 23 góljával Keresztes Zalán vezeti, őt Németh Norbert követi 17 találattal, míg a dobogó harmadik fokát a 11 egységnél tartó Holoda Martin birtokolja.

A két csapat a párharc múltját tekintve eddig csupán az idei szezon rajtján mérkőzött egymással, a szeptember közepén a Szent Istvánban megrendezett, sok fordulattal tarkított mérkőzés 5-4-es Dunakeszi sikerrel zárult. A Kinizsi győzelméhez Skulka Botond kettő, míg Simon Viktor, Jónás Dominik és Verhoczki László egy góllal járult hozzá, a kaposvári  találatok Keresztes Zalán, Tollár József, Németh Norbert és Deák Marcell Koppány nevéhez fűződtek. Cikkünk folytatásában megtalálható az első mérkőzés összefoglalója. Ma este is szép találatokban, változatos, izgalmas játékban és újabb Kinizsi-győzelemben reménykedünk. A 21 órakor kezdődő összecsapás alakulásáról facebook oldalunkon, a mérkőzés előtti posztunk hozzászólásai között adunk majd tájékoztatást. Este várunk mindenkit a közösségi médiára, szurkoljatok kedvenceinknek, hogy a segítségetektől támogatva sikerrel zárják hosszú somogyi túrájukat! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!


Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190225_Kaposvar_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 21. forduló:
Kaposvári Rákóczi BFLA - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
2019. február 25. (hétfő), 21:00

A forduló többi találkozója:
190225_Kaposvar_DK_men