Zsinórban a hatodik győzelem: Kinizsi-Gyöngyös 8-3 (videó)

Lassan félidejéhez érkezik a Férfi Futsal NB II Keleti csoportjának alapszakasza. Kénoszt Ferenc vezette csapatunk a 10. játéknapon ismét hazai környezetben lépett pályára a zsinórban hatodik siker reményében. A pénteki találkozón az Energia SC Gyöngyös csapata látogatott a Radnótiba, ahol az ismét fantasztikus hangulatot teremtő Kinizsi Ultras előtt 8-3-as Keszi-győzelemmel zárult az este. Hazai oldalon három duplázó, Somorai Attila, Makk Levente és Szente Tamás, valamint az egyszer eredményes Beke Zsolt és Krizsán György szállították a találatokat, míg a vendégek részéről Berkes László, Marosi János és Péntek Dusán Bendegúz bizonyultak eredményesnek.

A mérkőzés összefoglalója:

Az ismét fantasztikus hangulatot teremtő szurkolói előtt erősen kezdett a Dunakeszi. Jöttek a hazai lehetőségek, majd a 2. percben Bita passzát követően Makk révén a vezetés is összejött a Kinizsinek (1-0). A következő percekben tovább támadott a Keszi, ám a Gyöngyösiek is egyre többször értek fel a hazai kapuhoz, ezzen jelezvén, hogy nem feltartott kézzel érkeztek a Radnótiba. A 7. percben egyenlített is az Energia: Géczki ugratta ki Berkest, a gyöngyösi játékos-edző pedig higgadtan gurított a kapuba (1-1). A félidő derekára megélénkült a találkozó, a csapatok mindkét kapu előtt alakították ki helyzeteiket. A 10. percben ismét a Kinizsihez került az előny, ahogy az előző fordulóban, úgy most is Somorai ragasztott nagy gólt az ellenfél kapujába (2-1). A hajrához közeledve erősítettek a vendégek is az újabb egyenlítés reményében, míg előttünk is adódtak lehetőség az előnyünk növelésére. A 18. percben a gyöngyösi erőfeszítéseket siker koronázta: Marosi remek egyéni megvillanást követően talált a Kinizsi kapujába (2-2). A félidő utolsó perceiban mind a két társaság próbálta magához ragadni a vezetést, ám újabb találat nem született, így 20 perc játékot követően 2-2 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben ott folytatták a felek, ahol az elsőben abbahagyták: nagy helyzetek mindkét oldalon, de újabb találatot ezek nem eredményeztek. A 22. percben ismét a Kinizsinél bizonyult eredményesnek, egy formás Bita-Gémesi-Somorai támadásvezetést követően harmadszor is a hazaiak kerültek előnybe (3-2). Az Energiások újabb kisérletet tettek az egyenlítésre, ám próbálkozásaikat nem koronázta siker, majd a Kinizsi váltott sebességet: pár helyzetet követően néhány perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát a hazai csapat. A 26. percben két gólt is szerzett a Keszi: előbb Makk tálalt Szente elé (4-2), majd egy kontrát gyönyörű összjátékkal, Makk-Beke-Makk leosztással fejezett be góllal a házigazda (5-2). Egy perc múlva már négy gól volt a Dunakeszi előnye: a 27. percben egy kiválóan elvégzett szögletnél Beke-Bita-Szente volt a labda útja, akinek lövése utat talált a vendégek kapujába (6-2). A 29. percben Gémesi ugratta ki Bekét, aki higgadtan váltotta gólra a lehetőséget (7-2). A játékrész derekára kiegyenlítettebbé vált a játék, ismét mind a két kapu előtt adódtak lehetőségek, az újabb gólt azonban ismét a hazaiak szerezték: a 33. percben Bita passzolt Gémesihez, akinek centerezésére Krizsán érkezett (8-2). A 34. percben Péntek megpattanó lövése lévét szépítettek a gyöngyösiek (8-3). A mérkőzés hajrájában még adódott pár lehetőség mindkét csapat előtt, ám újabb találat már nem született. A találkozón újabb fiatal kapott lehetőséget Kénoszt Ferenctől az U18-as csapat kapusának, Mészáros Bencének a személyében. A csapatok remek megoldásokkal szórakoztatták a kilátogató publikumot a találkozó során, melynek végén 8-3-as hazai győzelem született.

A Kinizsi hatodik győzelmét aratta zsinórban, ezzel továbbra is ott vagyunk az élbolyban. Csapatunk jelenleg a második pozícióban található, hátrányunk két pont a listavezető Csengerrel szemben, míg a harmadik Kazincbarcika egy ponttal található mögöttünk. Ami a házi góllövőlistát illeti, az éllovas Makk Levente, aki már 11 találatnál tart a szezonban, őt követi a 9 gólos Gémesi Áron és a 8 alkalommal eredményes Kun Gábor. A csoport góllövőlistáját a csömöri gólzsák Nehéz Krisztián vezeti 15 találattal, őt követi Makk Levi és a szintén 11 találattal álló csengeri Pálfi István.

A következő körrel lezárul az alapszakasz első köre. A 11. fordulóban újabb nehéz idegenbeli csúcsrangadó vár csapatunkra, november 20-án, hétfőn ugyanis egyik testvércsapatunkhoz, a kiváló szezont futó Kazincbarcikai Ördögökhöz látogatunk! A találkozó 18:30-kor kezdődik a Kazincbarcikai Ördögkatlanban, a Don Bosco Sportközpontban, ahol rengeteg szurkoló és fantasztikus hangulat várja majd a csapatokat.

A találkozót követően vezetőedzőnket, Kénoszt Ferencet kértük, értékelje csapatunk teljesítményét:
Kenoszt_FerencKénoszt Ferenc: "Az első játékrészben két ízben is sikerült megszereznünk a vezetést, ám több lehetőséget is kihasználatlanul hagytunk. Sok hibát elkövettünk, mint támadásban, mint védekezésben hoztunk rossz döntéseket amellett, hogy láttam bíztató megoldásokat is. Az ellenfél is számos lehetőséget teremtett, így a játék képe alapján igazságos döntetlennel vonultunk a szünetre. A félidőben megbeszéltük az első játékrész hibáit, a védekezésünk fel is javult a második 20 percre, míg az előrejáték során formás támadásokat vezettünk, melyek után jöttek a találatok is. Góljainkat begyakorolt játékelemekből, szögletekből, figurákból szereztük, mely külön öröm számomra. Ilyenkor látszik, hogy az edzéseken végzett munkával jó irányba haladunk, melyben fontos szerepet játszik a szakmai iránymutatás. Az első félidő kissé enervált játékát követően a szünet után rendeztük sorainkat, és remek produkciót mutattak be a játékosaim, akikre ismét nagyon büszke vagyok! Meg szeretném köszönni a Kinizsi Ultras támogatását is, akik ismét leírhatatlan hangulatot varázsoltak a Radnótiba, ezzel is átsegítve a csapatot a holtpontokon! Szerettük volna kiszolgálni közönségünket, a második félidő hajtós produkciójával ezt a tervünket meg is valósítottuk. A felmerülő hibákat az edzéseken igyekszünk majd javítani, hogy a következő fordulókban még jobb teljesítményre legyünk majd képesek, folytatjuk a megkezdett munkát! A Gyöngyösieknek sok sikert kívánunk a folytatásra!"

A találkozó jegyzőkönyve:
171110_dk_esc_jegyzokonyv

A bajnokság állása:
171114_tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 10. forduló:
Dunakeszi Kinizsi Futsal - Energia SC Gyöngyös 8-3 (2-2)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium
gólszerzők: Somorai Attila, Makk Levente és Szente Tamás (2), Beke Zsolt és Krizsán György, illetve Berkes László, Marosi János, Péntek Dusán Bendegúz